Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kétszázmillió terület-

fejlesztésre

Csaknem 200 millió forintot osztott szét a megyei területfejlesztési tanács minapi győri ülésén. A pénz részben fejlesztést, részben helyreállítást szolgál. A céljellegű decentralizált előirányzat 83 millió 67 ezer forintot tett ki. Erre 58 önkormányzat nyújtott be 59 pályázatot, közülük 35-en jártak sikerrel. Forráshiány, illetve formai-tartalmi okok miatt 12–12 pályázatot utasítottak el.

A területi kiegyenlítést szolgáló kalapban 95 millió 665 ezer forint volt. Erre 62 település startolt – a csornai térségből 28, a pannonhalmiból 17, a tétiből 16, a soproniból 1. Az igények 309 millió forintra rúgtak. A tanács döntése értelmében 34-en kapnak pénzt.
A testület 2,8 millió forintot vis maior esetek utáni helyreállításra utal ki. Bőnyön az iskola ázott be (2 millió forintot ítéltek meg a községnek), Beleden a faluház tetőszerkezete károsodott (800 ezer forint támogatást kapott). A tanács kezdeményezte, hogy Nyúl belvízi munkálatokkal kapcsolatos, 16 millió forintos kiadását a központi vis maior keretből kapja meg. A Ravazdon történt vis maior esemény utáni kárenyhítés ügyében a tanács állásfoglalást kér, hogy a munkák finanszírozhatók-e a központi vis maior keretből, Bezenye esetében pedig megismételt helyszíni ellenőrzést rendelt el a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láthatatlan és elháríthatatlan rakétát teszteltek Iránban

Irán sikeres kísérletet hajtott végre radar által nem érzékelhető, egyszerre több célpont ellen is… Tovább olvasom