Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kétszázmilliós adócsalást lepleztek le

Egy szolnoki cég vezetői dolgozóik munkabére után nem fizettek be több mint 200 millió forint járulékot; az adócsalás miatt a gyanúsítottak akár nyolc év szabadságvesztést is kaphatnak - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton.
Sipos Jenő közleménye szerint különösen nagy értékre elkövetett adócsalást, és munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalást tárt fel a VPOP Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala egy szolnoki székhelyű cégnél.

A céget eredetileg csődbűncselekmény elkövetése miatt kezdték vizsgálni, mivel képviselője a felszámolási eljárás során nem számolt el a cég vagyonával. A cég ügyében elrendelt nyomozás kapcsán a pénzügyőr nyomozók azonban további bűncselekményeket is feltártak.

Az ügyvezető három éven keresztül valótlan áfa-bevallásokat adott be, illetve valós bevételeket hallgatott el, aminek következményeként 50 millió forintot meghaladó áfa-hiányt okozott az állami költségvetésnek.

A cégvezető ezen túlmenően több éven át alkalmazott munkaszerződés nélküli munkavállalókat, akiknek csak bért fizetett, ám azok után nem vallotta be és nem is fizette be a járulékokat. Az eddigi adatok szerint több mint 200 millió forint járulékot nem fizetett meg.

A vámnyomozók a jelenleg is tartó eljárás során két gyanúsítottat hallgattak ki.

Sipos Jenő közölte, amennyiben az ügy a bíróság elé kerül, a bűncselekmény elkövetőit akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre büntehetik.

Olvasóink írták

 • 4. Vörcsi 2010. augusztus 29. 10:12
  „Tudok olyan vállalkozót, aki 1/2 évre papiron elküldi dolgozóit munkanélkülire, persze ez idő alatt is dolgoznak neki feketén, majd felveszi a munkahelyteremtési támogatást, és visszaveszi őket munkába papiron. Hogy mennyi esze van!”
 • 3. deszkás 2010. augusztus 28. 21:40
  „Sipos úr! Ez piti ügy .Azért előrevetit valamit mikor igy fogalmaz:"ha biróság elé kerül..". Magyarország 2010.Hiába no ez a pofátlanok világa!”
 • 2. web 2010. augusztus 28. 21:11
  „Vonatkozik a csalás arra az esetre is amikor túlóráztatják a dolgozókat és étkezési jegyben fizetik ki őket, nem pedig forintálisan. Az ilyen fizetségek után sincs tb járulék és adó. De valahonnan ezt is kitermelték. Szegény vállalkozó mennyire tisztességes úton tehette ezt? Van egy cég ahol nyitás előtt- zárás után, meg lehetne nézni hányan tartózkodnak a területén. Mind túlóráznak.
  Ha nem tanulsz meg túlórázni, megtanulsz repülni. Teszik mindezt felszámolás nélkül.”
 • 1. igazságkereső 2010. augusztus 28. 13:37
  „A volt,pontosabban jelenleg is felszámolás alatt álló Délépítő Zrt helyzetét is meg lehetne vizsgálni,hogy a cég még a vezérigazgató, a gazdasági igazgató regnálása alatt miért is nem fizette ki a dolgozóknak a végkielégítést, és érdemes lenen azt is megtudni,hogy a Horizont Holding 2007.július óta miért nem tudta még kifizetni? Úgy látszik Magyarországon ennek nagy hagyománya van,hogy eltűnik a pénz,mielőtt még a dolgozókat teljese egészében kifizetnék, hiszen egészen biztos, hogy a vezérkar a saját járandóságát még Munz Károly felszámolóbiztos megjelenése előtt rendben fel is vette! Ez ám a demokrácia!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újranyílnak a bezárt falusi kisposták

Hétfőn a Veszprém megyei Küngösön nyitják meg újra az első kispostát azok közül, amelyeket az elmúlt… Tovább olvasom