Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Kétszázmilliós hitelkeret

A kapuvári képviselő-testület Harmath Lajost nevezte ki a Pátzay-iskola élére. A város működésének biztonsága érdekében kétszázmillió forintra emelték a folyószámla-hitelkeretet a képviselők. Zárt ülésen tárgyalták Kapuvár távfűtésének pályázati eredményét.
Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén első napirendi pontként a Máltai Szeretetszolgálat működéséről hallgatott meg beszámolót. A nemrég elkezdett házi jelzőrendszeres szolgálatról Szakács Katalin vezető elmondta: ötven készüléket helyeztek ki, ebből huszonhetet a városban, a többit a környékbeli településeken.
A „Közbiztonságunkért” Alapítvány munkájáról elhangzott: nagy hangsúlyt fektettek a drogprevenciós nap támogatására, s pályáznak egy térfigyelő rendszer kapuvári telepítésére.
Horváth Gyula, a kapuvári ipari park kft. ügyvezetője beszélt a legutóbbi beruházásokról, melyek befejeztével kialakulnak a feltételei annak, hogy a város végre rendezett körülményeket teremtsen egy Kapuváron letelepedni szándékozó befektető számára. A testület újabb egy évre meghosszabbította az ipari park kft. vezetőinek mandátumát.
Döntés született a városközpont három üzletének bérleti szerződéséről is. Az úgynevezett Kis Éhn, a könyvesbolt és az illatszer bérletét öt évre meghosszabbította az önkormányzat.
A városatyák tárgyaltak a strand új főbejáratának beruházásáról. A jövőben egy szálloda és szolgáltatóközpont létesül a fürdő keleti oldalán, a területet hatezer forintos négyzetméteráron hirdették meg a beruházónak. Pályázatot írnak ki az augusztusban befejeződő kerékpároscentrum üzemeltetésére. Kóczán Zoltán, a testület városfejlesztési bizottságának vezetője hozzátette: kétségei vannak a beruházás befejezésének határidejéről.
Lugosiné Kelemen Judit pénzügyi irodavezető a folyószámla-hitelkeret emelését kérte a testülettől. A képviselők kétszázmillió forintban határozták meg a hitelkeret összegét. Boldis Géza, a pénzügyi bizottság elnöke hozzátette: e nélkül a város működésének biztonsága kerülne veszélybe.
A testület zárt ülésen tárgyalta a Pátzay-iskola igazgatójának kinevezését. Lapunk információi szerint némi vita után végül Harmath Lajosnak szavazott bizalmat a testület. Szintén zárt ülés keretében döntöttek a városi távhő üzemeltetésére kiírt pályázat győzteséről is, de a hivatal tájékoztatása szerint a versenyszabályok miatt csak a mai hivatalos eredményhirdetésen fedik fel a győztes cég kilétét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a pollenszezontól?

Tovább olvasom