Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kevés a nyilvános vécé

Már nem üzemel a kisvárkerületi, illetve a Kossuth utcai nyilvános vécé, de szorult helyzetbe kerülhetünk, ha délután négy után vagy hétvégén közterületen tör ránk a szükség. A város automata vécé felállítását szeretné, ám hogy hol és mikor, még a jövő zenéje.
A tavaly még meglévő négy működőképes soproni nyilvános illemhely közül kettő – a Kossuth utcai és a kisvárkerületi – bezárt, az OTP Bank előtti és a Washingtonparknál található még üzemel. Az örömünk azonban korántsem lehet teljes, mivel az egységes nyitvatartási idejük szerint délután négytől, illetve hétvégeken és ünnepna-

pokon zárva tartanak. Márpedig a városba leginkább hétvégéken érkeznek turisták, akik így kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.
Az önkormányzat vécéügyben már több alkalommal is kinyilvánította jobbító szándékát, arra hivatkozva, hogy kiemelten fontosnak tartják a turisták és a soproniak ilyen irányú igényének kielégítését. Tavaly még négy nyilvános illemhely üzemelt, ebből először a kisvárkerületi, majd a Kossuth utcai zárt be. Mind a kettőnél kint maradt a nyitvatartási időt jelző tábla, de alighanem hiába toporognánk az ajtó előtt, a régi piacnál található vécé bejáratánál ráadásul siralmas állapotok uralkodnak. A városüzemeltetési kft. már 2002-ben is megemlítette, hogy pénzbedobós, automata vécéket kellene beszerezni és működtetni a ráfizetéses hagyományosak helyett. Ezt követően tavaly áprilisban került szóba a „vandálbiztos” illemhely létesítése, akkor anyagi okokra hivatkozva nem valósult meg az elképzelés. Tavaly decemberben aztán ismét szóba került a téma, de a gyászos vécéügy végére továbbra sem került pont. A legfrissebb információk szerint még idén beszerzik az illemhelyet és annak helyszíne a Paprét vagy a várkerületi OTP előtti terület lesz. Utóbbinál – annak korszerűtlensége miatt – tervezik a meglévő vécé megszüntetését, ezt pótolnák a mobil vécével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérültek és egészségesek színpadon

Harmadik produkcióját mutatta be a hétvégén a Komédiás Magyar Integrált Színház Kőszegen. A… Tovább olvasom