Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Kevés érdeklődő volt Fertőszéplakon

Folytatás az 1. oldalról.

Az önkormányzat még júniusban hozott döntést arról, hogy azoknak a családoknak, amelyek vállalják, hogy gyermeküket átíratják, egészen addig, míg Fertőszéplakon tanulnak, ingyenlakást adnak. Az első tájékoztatóra tegnap került sor, de csupán öt család jelent meg a művelődési házban, hogy a részletekről érdeklődjön. Az öt családnak ugyan több gyermeke van, de csak öten járnak az említett osztályokba, ezért a polgármester gyakorlatilag eredménytelennek nyilvánította a találkozót. Ahhoz ugyanis, hogy hozzákezdjenek a tizenkét lakás felépítéséhez, tizenkét új tanulóra lenne szükségük. Amennyiben október elsejéig nem iratkozik iskolájukba ennyi tanuló, akkor lemondanak a programról, vagyis egyetlen lakást sem építenek. A jelenlévők lehangoltan vették tudomásul a tényeket, mert mindannyiuknak jelentős támogatás lenne, ha néhány évig ingyen lakhatnának, ráadásul új lakásban.
Fertőszéplakon azonban még nem adták fel, ezért továbbra is várják az érdeklődőket, akiket a polgármesteri hivatalban tájékoztatnak.
Keil Gabriella a szomszédos Fertődön él három gyermekével, albérletben.
– Nekem nagyon jó megoldás lenne a fertőszéplaki, de félek, hogy csak álom marad. A következő napokban még megpróbálok az ismerőseim körében érdeklődni, talán akad egy-két család, amelyik Széplakra költözne. Ha nem sikerül, akkor maradok Fertődön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom