Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Kevesebb álláskereső

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma decemberben, az egy évvel korábbihoz képest több mint 7200-zal, a nyilvántartásban szereplők száma a decemberi zárónapon 403 ezer 439 volt – közli az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja.
Csökkent a regisztrált álláskeresők száma decemberben, az egy évvel korábbihoz képest több mint 7200-zal, a nyilvántartásban szereplők száma a decemberi zárónapon 403 ezer 439 volt – közli az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja. Az előző hónappal összehasonlítva a téli időszakban már évek óta mindig magasabb a regisztráltak száma. A novemberi zárónaphoz viszonyítva december végén is 19 ezer 500-zal több álláskeresőt tartottak nyílván a munkaügyi kirendeltségek.

A nyilvántartott álláskeresőknek a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya, azaz a regisztráltak alapján számított ráta igen nagy eltérést mutat az egyes megyékben. Budapesten például ez a mutató 3 százalék alatti, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csaknem 20 százalék. Az országos átlag 9,2 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott kapuk

Január 9-én, 10 órától tartja hagyományos továbbtanulási információs rendezvényét a Széchenyi-
Tovább olvasom