Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Kevesebb az ittas okozó

A személyi sérüléssel járó balesetek száma ugyan nem változott Mosonmagyaróvár környékén a tavalyi év hasonló időszakához képest, ám ugyanannyi balesetben többen sérültek meg súlyosan idén.
Szinte pontosan ugyanannyi személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Mosonmagyar-

óvár környékén az év első hét hónapjában, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. A súlyos sérültek és a halálos áldozatok száma azonban növekedett.
Gergó Gábor alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: július közepéig összesen negyvenkét sérüléses baleset történt a környéken.
Ezek közül öt követelt halálos áldozatot, eggyel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Sajnos a súlyos sérüléssel járó balesetek száma is emelkedett, míg tavaly július közepéig tizenegy ilyen eset történt, addig idén már tizenhét. A könnyű sérüléses balesetek száma viszont héttel csökkent az előző évihez képest, húsz ilyen történt idáig.
A közlekedési balesetekben ötvenöten sérültek meg összesen eddig.
A kiváltó okok közt még mindig az elsőbbségadás elmulasztása és a gyorshajtás szerepel az első helyen. Míg tavaly ebben az időszakban tizenegy balesetnek volt ittas az okozója, addig idén mindössze négy ilyen eset volt.
A balesetek felét személy-

autók okozták, de sok történt motorkerékpárosok és biciklisek hibájából is. Az idei statisztika szerint a délelőttök és az esték a legveszélyesebbek ebből a szempontból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lindsay kórházban

Lindsay- Hőgutát kapott és kiszáradt. Tizenkét órán keresztül forgatott a negyven fokos hőségben. Tovább olvasom