Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kevesebb bírságot szabtak ki a Csillagszóró hadműveletben

A hatóságok országosan továbbra is kiemelt figyelmet fordítottak a bevásárlóközpontokra, a nagy áruházakra, a vendéglátóhelyekre és a szezonális árusítóhelyekre is.
Az összehangolt hatósági ellenőrzés-sorozat, a Csillagszóró hadművelet sikere is, hogy a kereskedők jogkövetőbbé váltak, a hatóságok a korábbiaknál jóval kevesebb kifogásolnivalót találtak, csökkent a súlyos jogsértések aránya, és javult a nyugta-, valamint számlaadási gyakorlat is - ismertette Szollár Domokos kormányszóvivő pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A 2009. december 1-31. közötti Csillagszóró III. hadműveletben több mint 2600 esetben mintegy 415 millió forint összegű bírságot szabtak ki a hatóságok, kevesebbet, mint a megelőző évben - mondta. A tavalyi tájékoztatás szerint a Csillagszóró II. akcióban még 5.400 esetben bírságolták a jogsértő vállalkozásokat, összesen mintegy 1 milliárd forint értékben.

Tavaly, az előző két évhez hasonlóan az összehangolt ellenőrzés-sorozatban több hatóság (köztük az APEH, a VPOP, az ÁNTSZ, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) vett részt annak érdekében, hogy a fogyasztók a lehető legnagyobb védelmet kapják a karácsonyi bevásárlások idején.

A hatóságok országosan továbbra is kiemelt figyelmet fordítottak a bevásárlóközpontokra, a nagy áruházakra, a vendéglátóhelyekre és a szezonális árusítóhelyekre is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság több mint 900 esetben tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést, és jóval kevesebb esetben talált kifogásolnivalót, mint az elmúlt években. Az akciós árak alkalmazásánál továbbra is nagyon sok volt a szabálytalanság, akadt olyan áruház, amely azért kapott büntetést, mert az ingyenes termékért is pénzt számolt fel.

A korábbi évekhez viszonyítva összességében pozitív változások indultak el, kevesebb kifogásolnivaló volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy lakás Padragkúton

Kiégett egy többszobás lakás pénteken Veszprém megyében, az Ajkához tartozó Padragkúton; a… Tovább olvasom