Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Kevesebb pénzt a nyugati gazdáknak

Kevesebb pénzt kellene a nyugati gazdáknak adni azért, hogy másra több jusson – állította Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő szerdai győri sajtótájékoztatóján.
Eörsi Mátyás
Több felmérés azt mutatja, hogy Európa liberális pártjai megerősödnek a júniusi európai parlamenti választáson, és nélkülük nem lehet majd döntést hozni – jelentette ki Eörsi Mátyás tegnap Győrben. A szabad demokrata politikus – aki a magyarok közül először szólalhatott fel az EP-ben a csatlakozás után – elmondta, ezért kell az SZDSZ-re szavazni egy hónap múlva.

Szerinte a liberálisok világos elveket betartva politizálnak: úgy vélik, az Európai Unió a szolidaritásra épül, és a régi tagállamok érdeke is az, hogy a tíz új csatlakozó ország gazdaságilag felzárkózzon.
Eörsi kifejtette, a liberálisok azért küzdenek, hogy átláthatóbbak legyenek az uniós intézmények, a döntések az emberekhez közelebb szülessenek meg.

Hangsúlyozta: az EP és a bizottság szerepét erősíteni kell, mert tűrhetetlen, hogy a tanács zárt ajtói mögött határozzanak fontos kérdésekben.

Az SZDSZ fontosnak tartja azt is, hogy átalakítsák az EU-finanszírozást. A politikus magyarázatképpen hozzáfűzte: jelenleg a brüsszeli pénzek fele a mezőgazdaság támogatására megy el, amiből általában csupán a lakosság négy-öt százaléka él. „A nyugati gazdáknak kevesebbet kellene adni azért, hogy több jusson az infrastruktúrára, a versenyképesség növelésére" – mondta. Eörsi arra számít, hogy az SZDSZ legalább kettő, esetleg három képviselőt küldhet Strasbourgba. Utóbbihoz legalább 12 százalékos eredmény kellene.

A sajtótájékoztatón bemutatták Takács Flórát, aki az SZDSZ listájának 18. helyén szerepel. Huszonegy évével ő a legfiatalabb EP-képviselőjelölt egész Európában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasklub

Győr-Szabadhegy. A József Attila Művelődési Házban működő nyugdíjasklub holnap délután fél 3-tól… Tovább olvasom