Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 28°C Még több cikk.

Kevesebb pénzt kapnak jövőre a közszolgálati médiumok

Tíz százalék körüli összeget csípne le a közszolgálati médiarendszer - a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda - támogatásából a jövő évi költségvetés - ismerteti a szerdai Népszabadság.
A szektor idén 53 milliárd forint költségvetési pénzhez jutott, jövőre 5-7 milliárdos spórolás vár az intézményekre. De nem egyforma mértékben. Elsősorban az MTV-től vonnák meg annak a 9,5 milliárd forint címzett támogatásnak több mint a felét, ami idén még a köztévé rendelkezésére állt.

Költségcsökkentő tételként jöhet szóba, hogy nem hosszabbítják meg az MTV kettes csatornájának (m2) műholdas sugárzását. Kormánypárti források szerint a hosszabbítás pénzkidobás lenne, mivel a belföldet már az év vége felé lefedi az Antenna Hungária földfelszíni digitális műsorszórása, itt pedig jelen van az m2.

A napilap úgy tudja, nem csupán azért "spórolnának" éppen a köztévén, mert az a legnagyobb tétel a közszolgálati médiumok büdzséjében. A szigorítás "válasz" is lehet a "mélyrepülésére". Körülötte egyre gyakoribbak a botrányok, amelyek egy része pénzügyi természetű: az új székház körüli anomáliák (a felszereltség hiánya, a bérleti szerződés hátrányos rendelkezései), a menedzsment és a kuratórium egymásra mutogatása a vitás gazdasági-pénzügyi kérdésekben vagy a 300 millió forint feletti szerződések körüli szabálytalanságok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTV: ma kezdődik a hatodik elnökválasztási procedúra

Hivatalosan ma kezdődik meg a Magyar Televízió (MTV) sorrendben hatodik elnöki pályázatának választási procedúrája. Tovább olvasom