Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Kevesen és alacsony limittel kötnek utasbiztosítást

A legtöbben a bankkártyájukhoz járó biztosításban, illetve az európai egészségbiztosítási kártyában bíznak.
A genertel.hu ügyfeleinek csak fele köt biztosítást külföldi utazásaira, a térítési limitet pedig 61 százalékuk 3 millió forint alatti összegre állítja be - közölte a saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredményét a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.

A külföldre utazóknak azonban nem a fele, hanem csak egyharmada köt utazási biztosítást valójában. A többiek a bankkártyájukhoz járó biztosításban, illetve az európai egészségbiztosítási kártyában bíznak. Az előbbi hátránya az alacsony térítési limit, míg az utóbbi csak azt téríti a külföldieknek, amit a saját állami egészségbiztosító a helyi állampolgároknak is megfizet.

Az alacsony limit azonban nemcsak a bankkártyához járó, hanem a külön kötött utasbiztosításoknál is jellemző. A megkérdezettek 61 százaléka 3 millió forint alatti, 22 százalékuk 3-5 millió közti, míg 17 százalékuk 5 millió forint feletti limitet kér a vásárolt utasbiztosításához. A teljes védelemhez viszont ajánlott 10 millió forintos limitet vásárolni, amely az extrém károkat - különleges műtét, légi mentés - is fedezi - áll a közleményben.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2013. május 31. 09:36
    „Reklámozzuk a 10 milliós biztosítást, és ha netán komoly baj történik, akkor a biztosító soronként húzza ki a tételeket, mondván, hogy ezt azért, azt meg ezért nem fizeti a biztosító, sok évtizedes tapasztalat alapján! A különleges műtéteket itthon kellene elvégezni - és nem volumenkorlátozás alatt tartani, ugye Molnár Lajos és kedves Ágnes?!!- mert az életmentő beavatkozásokat az európai utasbiztosítási kártya alapján- uniós jogszabály alapján! - minden uniós országban - elvégzik, nem akármilyen minőségben! Tanulhatna belőle az Egészségbiztosító Pénztár is, az ellátások tekintetében!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáalakult a Vidám Színpad

A korábbi évek utazó színházi működése után újra állandó játszóhelyen működik a Vidám Színpad az… Tovább olvasom