Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kevesen választják az ekho-t

Nem valószínű, hogy az első fél évben rendeződik a színlelt munkaszerződések problémája által érintett társaságok többségénél az ekho kérdése - mondta Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.
A színházak csak az új évadra szóló szerződések megkötésekor gondolhatják újra a foglalkoztatást, a médiában egyelőre kivárnak, a többi ágazatban pedig nem valószínű, hogy tömegesen mondanának le az adóoptimalizációról, inkább a fekete foglalkoztatás irányába lépnek majd - mondta. Szerinte a nagyobb társas vállalkozásoknál lehetséges a társasági tagi jogviszony kiterjesztése is, sokan inkább kockáztatnak majd, vállalják a szankciók veszélyét, mint hogy legalizálják az esetleg vitatható szerződéseket, ahol pedig áttérnek az ekhóra, ott a jelenleg foglalkoztatottak bérének komoly csökkenésével vagy elbocsátásokkal teszik majd ezt.

A szakértő szerint népszerűbb és elfogadhatóbb lett volna, ha az intézkedést a hatályba lépéskor meglévő munkaviszonyra nem terjesztették volna ki. Az ÁSZ legutóbb nyilvánosságra került jelentése szerint egyébként a szociális tárcánál túl magas a megbízási szerződések száma, és ezek 30-35 százalékáról állapították meg, hogy valójában munkaviszony jellegű foglalkoztatást takar.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a politikai plakátszezon

A közterületeken látható óriásposzterek után hamarosan megjelennek a helyi választási plakátok is. Tovább olvasom