Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kézbesítési rendszerét fejleszti a Magyar Posta

A beruházás célja: biztosítani az elektronikus ügyintézés lehetőségét is a papíralapú mellett például a hatóság és az ügyfél között.
Megkezdődött a Magyar Posta Zrt. kézbesítési rendszerének fejlesztése, a Hibrid Kézbesítési és Konverziós Rendszer című projekt megvalósítása az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) 3,25 milliárd forint európai uniós támogatással - közölte a társaság kedden.

A beruházás alapvető célja olyan postai szolgáltatás kialakítása 2014. január 1-jétől, amely biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét is a papíralapú mellett például a hatóság és az ügyfél között.

A Magyar Posta közleményében hangsúlyozza, a fejlesztéssel olyan hiteles kézbesítési szolgáltatásokat alakítanak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a közigazgatási eljárási folyamatban a küldeményeket hitelesen juttassák el akár elektronikus, akár hagyományos módon, garantálva a szükséges bizonyító erőt.

A kézbesítési projekt igazodik a posta Agora projektjéhez, amely szintén az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban valósul meg, és célja mintegy negyven kistelepülés postahelyén ügyintézési pontok létesítése, az ügyfélközpontú szolgáltatások bővítése - közölte a Magyar Posta Zrt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a rezsicsökkentés az évszázad átverése

A korábban bejelentett tízszázalékos rezsidíjcsökkentés a valóságban nem éri el a tíz százalékot -… Tovább olvasom