Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Kézbilincseket és paprika sprayt szerez be az adóhatóság

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki fegyverzeti anyagok - , kézbilincsek, paprika spray, lövedék sebességmérő és speciális fegyverzeti tartozékok - beszerzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Az ajánlati felhívás szerint az adóhatóság egyebek között 250 darab Blackhawk Sherpa3 fegyvertokot, 500 darab ASP kézbilincset tokkal, 1.000 darab Paprika spray utántöltő palackot valamint 10-10 darab 3 ml-es fecskendőt és 1,5 mm-es galléros tűt szeretne beszerezni kábító fegyverhez. Szerepel továbbá a kiírásban lövedéksebesség mérő, lövésmérő óra, Mossberg puskához való polimer válltámasz markolattal vagy például HK MP5 géppisztolyhoz való tisztító szett is.

Az ajánlatkérő a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás bírálati szempontot alkalmazza az ajánlatok elbírálása során. A nettó ajánlati árnak tartalmaznia kell az áfa kivételével az eszközök leszállításáig felmerülő valamennyi költséget (vám, szállítási költség stb).

A beszerzendő tárgyak egy részére is lehet ajánlatot tenni. Az ajánlatok beadásának határideje november 29., 10 óra, ami azonos az ajánlatok felbontásának időpontjával. Az eredményhirdetés az ajánlatok bontását követő 10 munkanapon lesz. A teljesítés határideje a szerződés megkötésétől számított 45 nap. Előleg fizetésére nincs lehetőség.

Az ajánlatkérő a nyertes visszalépése esetén a második legkedvezőbb ajánlatot tevővel köt szerződést, amennyiben őt az eredményhirdetéskor megnevezi.

A feladat teljesítése során a határidők elmulasztása a szerződéses feltételekben meghatározottak szerinti késedelmi kötbér megfizetését vonja maga után.

Az ajánlattevőnek valamint a beszerzés értékének 10 százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozónak a pénzintézeti nyilatkozat kiállítását megelőző 12 hónapban nem lehet 30 napot meghaladó sorban állása. Alkalmatlan az ajánlattevő akkor is, ha nem rendelkezik a beszerzés tárgyára vonatkozó bármely nemzeti rendszerben akkreditált tanúsító szervezettől származó tanúsítvánnyal (gyártó esetében), érvényes tevékenységi engedéllyel és a megajánlott termékre vonatkozó termék adatlappal.

Olvasóink írták

 • 15. deszkás 2011. november 08. 15:29
  „980815! És az altatólövedék? CSAK VADÁSZATRA HASZNÁLJÁK,és itt mire is?”
 • 14. KamuNeni 2011. november 07. 07:13
  „Na alakul az eroszak kormanya. Az uj torvenyek elveszik a kistelepulesek jogait, elveszik a szolas szabadsagot, a demokraciat es az apeh felfegyverkezese siman mutatja merre halad az orszag.

  Menekuljetek mig tudtok. Ha a kormany becsuletes jatekot jatszana nem kellene az apeh-ot is felfegyrerezni. Egyebkent is a legtobbjuk no vagy kis giliszta burokrata tehat nem ertem miert adnanak nekik fegyvert egyaltalan.”
 • 13. Egyolvasó 2011. november 07. 05:29
  „Emberek nem kell itt betojni, annak idején már Hoffi is megmondta, "-Minden vámos megvehető", csak meg kell találni azt az összeget ami mind a két szemét letakarja.”
 • 12. qrumpli 2011. november 07. 03:26
  „Eszembe jutott az "ecceri" ember:
  Ütötte az asszonyt piszkosú.
  Közbe meg azt üvöltötte:"Nem érted ,hogy szeretlek"”
 • 11. Jorgosz 2011. november 06. 20:43
  „Meghalt ez az ország, és belehalunk sokan.”
 • 10. anuvuk 2011. november 06. 17:02
  „A görögök sem fizettek adót, meg is lett az eredménye. - hát inkább csípjen a paprika spraj, sűrűn kattanjon a bilincs! 600 milliárd amit nem fizetnek be, sok kicsi ennyi!!!”
 • 9. 980815 2011. november 06. 13:37
  „Nem tartom valószínűnek, hogy a fent említett eszközök a revizorok felszerelési tárgyai lesznek. Jelenleg is vannak vámosok, és azoknál most is lehet látni fegyvert, bilincset, gázsprayt, sokkal valószínűbb, hogy ezen személyek eszközeinek hajtják végre a cseréjét.”
 • 8. Monthechristo 2011. november 06. 08:30
  „De legalább "bátran"elolvastátok::))Csak így tovább pártatlanul,és csak semmi politikai befolyásoltság:::))Üdv a csapatnak::))”
 • 7. Monthechristo 2011. november 06. 07:40
  „Kedves "Ház"!!!Kedves Miniszter urak,miniszter elnök úr!!!
  Örömmel olvasom e sajtótermék hasábjain,hogy a "mi"érdekünkben bizony felfegyverzik az adóhatóság eme jeles "munkatársait:::)))Talán valami félre csúszott küldetéstudat miatt van ,hisz szent István óta nem volt "illyen eltökélt vezetője,mit vezetője,GÉNIUSZA a Magyarnak..amit húsz év alatt" elkúrtak"(..bocsánat..csak idéztem..)azt most négy esztendő alatt akár tűzzel,vassal,jelen esetben bilincsel,és paprika spray-el..kívánják a néppel az istenadtával megszerettetni..ez hogy úgy mondjam nagyon egyoldalú megközelítése a problémának,mert akkor teremtsünk egyenlőség jelet ez áldatlan helyzetre,melynek kialakulásáért nem az egyszerű ember a felelős,most mégis "ő"van megfélemlítve..Csak tájékoztató jelleggel közlöm hogy bizonyos tipusú vállról indítható rakéták beszerzése indokolt e kötelességtudattól átitatott hivatalnokok ellen,illetve ha már ez ugye nem "jogszerű"elindul majd egy újabb Magyar honfoglalás ahol az önök további Országlásuknak nem lesz több értelme,illetve újabbat alapíthatnak az időközben bevándorolt Kínai..és Roma populációból..Engedjék meg hogy ehhez sok sok sikert kívánjak a magam és annak a hárommillió Magyar(..még..)polgár nevében akikből önök ilyen nagyon jól élnek(..MÉG..)!!Üdvözletem:-egy olvasó::))”
 • 6. bubuk 2011. november 06. 07:19
  „A Medikémia gyártja ezeket is, mint 5 éve? Persze, nem hazai, hanem indiai eredetű erős paprikából.”
 • 5. Tapasztalt 2011. november 05. 18:58
  „hajrá 2/3, kőszőnjük! hajrá fidesz, előre az antidemokratizmus és a béke útján!”
 • 4. elekesani 2011. november 05. 17:04
  „GRATULA !!!!! Az állampolgár egyébként hogy védekezhet a nagyon tisztességesnek nem mindig mondható adóhatóság ellenőreivel szemben ha ők í gy felfegyverkezve végezhetik az ellenörzéseket? Merthát ugye sajnos találkoztunk már mindenféle ellenörrel személyesen is, meg a hatóság is meg van minden hájjal kenve, és nem i s mindig a törvényeknek megfelelően jár el. Na már most ha esetleg nem akarja valaki aláírni a jegyzőkönyvet, mert esetleg nem teljesen a valóságot rögzítették benne, csak azért hogy a bizonyos % meglegyen, és persze vele együtt járó prémium akkor jön a paprika spré, STB. Az egészségügyi kockázatot ki vállalja? Ha szem, szív, ér, pánik betegnél alkalmazzák a kártérítést a kormány, Orbán, vagy adóhívatal fizeti? Semmiképp nem engedéjezném, ugyanis eddigieknél sokkal nagyobb visszaélésekre ad lehetőséget, és persze csak a kicsikkel szemben, akik csak kínlódnak, a rengeteg adóteher alatt, és csak élni szeretnének. Persze a nagyok hátsófelét meg se merik ezután sem szagolni!”
 • 3. qrumpli 2011. november 05. 16:13
  „Hát ez igazán szív derítő perspektíva.
  Éljen a fidesz és a főkirály,
  Igen Igen Igen.

  A2/3 is erre szavazott.
  A kérdés már csak az:Ki fog dolgozni?(ill.ki lesz az a marha)”
 • 2. Jozsoci 2011. november 05. 15:50
  „Egy nap adótartozási hátralék egy fújás, kettő két fújás....stb. De csak a kishalaknak! A nagyhalak úszhatnak tovább, csak ezután nem süllőnek, hanem fogasnak neveztetik magukat!”
 • 1. deszkás 2011. november 05. 14:42
  „Elég bátornak tudom magam de a sejtésem is ijesztő lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa Filmdíj: 3 jelölést kapott Tarr Béla torinói lova

Az Európai Filmakadémia szombaton Sevillában nyilvánosságra hozta 2011-es díjaira jelöltjeinek listáját. Tovább olvasom