Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kezdeményezik a Hatvannégy Vármegye feloszlatását

A Societas Baloldali Ifjúsági mozgalom jogi úton kezdeményezi a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feloszlatását - jelentette be a szervezet elnöke hétfőn, a Jobbik budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón, ahol néhány újságíró mellett több jobbikos parlamenti képviselő, illetve mintegy száz Jobbik-szimpatizáns várta.
Sass Szabolcs azt mondta, azért gyűltek össze a Jobbik székháza előtt, mert elegük van a Jobbik és "fiókszervezetei" keltette gyűlöletből, uszításból, kirekesztésből és "náci romantikából". Mint mondta, Vona Gábor barátai "gyilkosságra uszítanak," ezzel szemben ők - a rendszerváltás értékeit szem előtt tartva - nem fegyvert rántanak, hanem tollat.

Végh Edvárd, a Baloldali Demokrata Kör elnöke közölte, sajtótájékoztatójukkal a szélsőjobboldal előretörése ellen tiltakoznak, majd arra kérte a körülette álló tömeget határolódjon el a szélsőjobboldali, náci és fasiszta eszméktől.

Sass Szabolcs és Végh Edvárd sajtótájékoztatója végén széttépett, majd a kukába dobott egy "szélsőjobboldal" feliratú papírlapot, ezzel egy időben Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Szilágyi György, a párt parlamenti képviselője pedig egy Che Guevara portréjával leragasztott vörös csillagot ejtett a szemetesbe. Szabó Gábor ezután fennhangon azt mondta, a Jobbik nem a szélsőjobboldalt, hanem a "valódi nemzeti radikalizmust" képviseli.

A Jobbik-szimpatizánsok ezt megelőzően többször is gúnyos tapssal és nevetéssel, illetve bekiabálásokkal válaszoltak a baloldali politikusok felszólalásaira, nem kímélve például a szintén jelen lévő, ám meg nem szólaló Szanyi Tibort, az MSZP elnökségi tagját.

Az esemény ideje alatt számos rendőrt lehetett látni a XI. kerületi Villányi úton és környékén, ám beavatkozniuk nem kellett, mivel a sajtótájékoztató rendbontás nélkül ért véget.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. jq 2011. augusztus 31. 08:33
  „Nem kérdezem meg, mert tudom.”
 • 50. 620829 2011. augusztus 30. 12:58
  „Még egy apróság és nem hergelem tovább a sírni -ríni akaró kedélyeket....de ahelyett-hogy azt kérdeznétek-mi ez amivel LEG ÁLISAN ENNYI adót fizetve így lehet keresni.........NA EZ AZ AMITŐL MAGYAR A MAGYAR A MAI NAPJAINKBAN !”
 • 49. 620829 2011. augusztus 30. 12:46
  „Látom hoztam ide egy kis életet---de:TI INKÁBB ENGEM BÁNTANÁTOK-MINT SEM UGYANEZT MEGTENNÉTEK-NA EZ A BAJ.Svájcban régen azt teszik , amit én nem régóta -és jéééééééé-müködik.ÉBRESZTŐ!
  EGYSZERŰBB A SEBEK NYALOGATÁSA , MINT FELÁLLNI ÉS MEGTEREMTENI AZ ÚJAT !

  SZEMBESÜLNI ÉS NEM MENEKÜLNI -ÉS A HAZA FÉNYRE DERÜL !

  A LEGNAGYOBB MAGYAR MONDÁSÁT GONDOLOM MINDENKI ISMERI A NÉP ÉS A KAPOTT KORMÁNYÁRÓL !

  Ő LÁTTA , ÉN LÁTOM...TI MIÉRT NEM???? a hiba nem az én gépezetemben van!”
 • 48. Király75 2011. augusztus 30. 12:25
  „46. 620829
  Menj ha akarsz. Ha ennyire lenézed a saját fajtádat. Csak a hibákra hívod fel a figyelmet. Akik itt maradunk, megpróbáljuk újraépíteni ezt az országot, mert nem minden a pénzről szól.
  Te meg élj 4*-os szállodában. Én azonban inkább itt küszködök, és tudod miért? Mert ez az enyém. Minden porszem benne.”
 • 47. qrumpli 2011. augusztus 30. 11:55
  „<moderálva>”
 • 46. 620829 2011. augusztus 30. 10:56
  „43. deszkás 2011.08.30. 10:30
  JQ! Azt tudtad hogy hányan repültek "haza" a Káli intézetbe "beültetésért? " Vagy mennyit is kérnek MA(!) A MÁV-tól kárpótlásként a "segitő magyarjaink"?? Annyit elárulok: 12-13 számjegyről van szó.

  41. Barii 2011.08.30. 10:24

  Sajna csak 4 általánost végeztem , így bizony lehetnek hibáim az írásban , mert lenne még mit bepótolnom.

  Na remélem ezt eddig hibátlanul írtam le!
  Én még itt vagyok , de röhögnöm kell ezen az állandó vinnyogáson , ami ma magyariában megy.Megvettem végre az álomautóm.Eddig nem mertem , mert a magyar ember írigysége határtalan.Amikor már az ötödik feljelentés ment ellenem az apehes előadó visszadta a feljelentőnek a papírt:KEDVES ÚRAM -ELÉG-AKIT MAGUK FELJELENTENEK ITT FOLYAMATOSAN ÉVI NYOLCSZÁMJEGYŰ ADÓT FIZET! NEM EGY HANEM AKÁR 5 ILYEN AUTÓT IS VEHETNE ÉVENTE A JÖVEDELMÉBŐL !

  Na ez a gondom,mert a magyar ember kishitű , az egy fejjel magasabbat le kell nyiszálni.
  NEVETSÉGES EGY ORSZÁG!TARTOM!
  Egyébként az én tudásommal---bár semmi köze a diplomáimhoz---bárhol a világban 4-5 csillagos szállodákban élhetek a családommal.

  GYORSAN AKAROK REAGÁLNI ÉS NEM OLVASOK VISSZA SOKSZOR , MERT A 4 MONITOR TÖRTÉNÉSEI JOBBAN ÉRDEKELNEK.

  A helyesírási hibákért MEA CULPA...ha megsértettem bárkit ezzel magyaros önérzetében.
  NEM KELL MEGKÉRDEZNI:Még azért vagyok itt , mert van az asszonykámnak 2 beteg testvére , ha csak rajtam múlna , már régen a társaim után mentem volna , leadva a magyar igazolványaimat!”
 • 45. FattyúMatthew 2011. augusztus 30. 10:34
  „Evelyn26!Azt írod,hogy a HVIM több kárt okozott a határontúli magyarságnak mint Tito és Caucescu összesen.<moderálva>Tito partizánjai legalább negyvenezer ártatlan délvidéki magyart mészároltak le középkori módszerekkel.Caucescu pedig több száz magyar falut romboltatott le!!!”
 • 44. Beroesz 2011. augusztus 30. 10:32
  „Ez a betiltósdi hihetetlenül nagy marhaság.

  Sikerült kivégezni a munkásmozgalmat azzal, hogy a XX. század elején rendre betiltották a kommunista és szociáldemokrata pártokat? Hát persze hogy nem, mivel tovább működött olvasókörök, sportegyesületek és túracsoportok formájában. Sikerült-e megakadályozni a vidéki szegények szervezkedését a Kisgazdapárt feloszlatásával ´44-ben? Nem, még 45 tavaszán akkora földosztást rendeztek, amekkorát nem látott a világ.

  A Magyar Gárdát sem tudták sem feloszlatni, sem betiltani, mert lett belőle Új Magyar Gárda, Nemzeti Gárda meg mittoménmi. A Societas beláthatóan szűklátókörű és hatástalan módszerrel indul harcba a 64VM ellen.”
 • 43. deszkás 2011. augusztus 30. 10:30
  „JQ! Azt tudtad hogy hányan repültek "haza" a Káli intézetbe "beültetésért? " Vagy mennyit is kérnek MA(!) A MÁV-tól kárpótlásként a "segitő magyarjaink"?? Annyit elárulok: 12-13 számjegyről van szó.”
 • 42. FattyúMatthew 2011. augusztus 30. 10:24
  „Csak a szokásos ijesztgetés.<moderálva>”
 • 41. Barii 2011. augusztus 30. 10:24
  „@620829
  Elolvastam egy-két hozzászólásodat... :) Különösebb kommentárt nem fűznék hozzá, a helyesírási hibák, a tagolatlan, vége nincs mondatok és az itt-ott feltűnő csupa nagybetűk nagyon jól tükrözik a korlátolt értelmi képességeidet. Ezek alapján már nem is csodálkozom azon, hogy azt hiszed, hogy attól a 10K-s támogatástól megy úgy az ország szekere, ahogy... Úgy látszik te is az MSZP-s propaganda áldozata lettél, amely azzal ellenkampányolt a 2004-es népszavazás során, hogy ha kettős állampolgárok lesznek a határon túliak, akkor mindenki éhen hal MO-n. Miközben ők mindent elloptak, amit csak lehetett és az országot eladósították. Plusz még zöld utat engedtek a deviza hiteleknek, aminek most nagyon keserves és végeláthatatlan következményei vannak.
  De persze le lehet lépni a süllyedő hajóról, ahogy írtad is. Kérdés, hogy megéri-e egy-két diplomával mosogatni külföldön egész életedben, mert MO-n éppen olyan kormány van, amely támogatja a külhoniakat a te adódból. Ha tudnád még, hogy miket támogatnak, meg mire költik az adódat - és nem 10 ezreket - akkor szerintem már itt sem lennél... :)”
 • 40. thebest 2011. augusztus 30. 10:07
  „A szélsőségek soha nem vezetnek eredményre! Én betiltanám mind 2 pártot, de azért azt minden józan gondolkodású embernek el kell ismernie, hogy a HVIM eléggé <moderálva> elveket vall...”
 • 39. harcsabajusz 2011. augusztus 30. 10:06
  „Azzal, hogy a 64-esek hőzöngenek, semmi se változik. Illetve igen: a nagyszerb, nagyromán, nagyszlovák stb. akivistáknak megvan a hazai megfelelője is. Semmiben sem különbek az általuk lenézett tótoktól, olájoktól, rácoktól, cigányoktól. Könnyű utálni a másikat, hergelni a tizenéves gyerekeket, hazudozni a .... aktivistáknak. Sokkal nehezebb dolgozni, valamit felépíteni, megbecsülést szerezni, mint gyűlöletet kelteni. Az meg vérlázító, hogy egy kisebb (vagy nagyobb) csoportosulás kisajátítja magának a hazafi fogalmát. Mi jogon mondja az .... kopasz aktivista vagy a parlamentben ülő .... főnöke, hogy ő az igaz magyar, a nemzetközileg ismert tanár, aki Kolozsvárra jár ingyen tanítani, meg hazaáruló (tanúja voltam egy ilyen jelenetnek)?
  Itthon kéne olyan prosperáló anyagi és dinamikus szellemi környezetet teremteni, ami vonzó a környezetünkben élőknek, magyarnak, és bárki másnak egyaránt. Meg kéne végre valósítani Klebersberg elképzelését, hogy szellemi központá váljunk, Bartók álmát, hogy a közös kulturális örökséget használjuk fel felemelkedésünkhöz. Ehhez viszont tanulni, dolgozni kell, egy nyílt dinamikus társadalmat kialakítani, ami pont az ellenkezője annak amit ezek <moderálva....> csinálnak.”
 • 38. dblaci 2011. augusztus 30. 09:39
  „Ezek kik? Mármint ezek a "baloldaliak" sose hallottam róluk. A HVIMről már igen :D Szánalmas, jóhogy nem már gyurcsány tiltja be a magyar nemzeti szervezeteket, rég fordítva kéne lennie.”
 • 37. Buvana 2011. augusztus 30. 09:35
  „Hogy lázadnak a törpepárt aktivistái... A tanszersegélyt inkább adják a határon túli magyaroknak <moderálva>”
 • 36. allwin 2011. augusztus 30. 09:29
  „"Ezzel szemben ők - a rendszerváltás értékeit szem előtt tartva - nem fegyvert rántanak, hanem tollat."
  -Sass Szabolcs, Societas

  "A sajtó révén szereztük meg a hatalmat arra, hogy befolyásunkat érvényesítsük, miközben mi magunk a háttérben maradtunk. "
  - Cion bölcseinek jegyzőkönyve”
 • 35. Tocsonai 2011. augusztus 30. 09:19
  „A miniszterelnököt mint a legfőbb törvényesen választott hatalom képviselőjét gyilkossággal fenyegetni nem bűncselekmény? Félre értés ne essék nem szeretem a mostani hatalmat, de azért álljon már meg a menet! Mi ez ha nem hazaárulás?”
 • 34. 620829 2011. augusztus 30. 09:02
  „31. jq 2011.08.30. 08:56
  Még egy apróság...átjönnek persze....ÉS UGRÓDESZKÁNAK HASZNÁLJÁK HUNNIÁT TOVÁBB NYUGATRA-----EZEK TÉNYEK-KÁR VELÜK VITATKOZNI !....vajon a burgenlandi maygar ajkúak miért nem verik a mellüket a magyarságúk miatt?????A VÁLASZ TÚL EGYSZERŰ---DE GONDOLOM NEM KELL LE IS ÍRNOM???+++”
 • 33. 620829 2011. augusztus 30. 09:00
  „31. jq 2011.08.30. 08:5

  Alanyi jogon -adófizetőként...sok adót fizetőként-tehát nem vagyok rászorulva-----de én is elvárnám joggal az egyenlőséget-mert megunva ezt a sok baromságot-jól adótejelő tevékenységem ugrik egy határt nyugatra és nem támogatja tovább ezt az esztelen pazarlást-élősködő hizlalást-ami itt megy...így gondolom !!!...ÉS ÍGY IS FOGOK TENNI.....SOKADMAGAMMAL!!!”
 • 32. szandokán 2011. augusztus 30. 08:58
  „Ez a szervezet eddig sem volt hivatalosan elfogadott. Ezért nincs mit megszüntetni.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végzetes ugrás! Kamionnak csapódott egy ejtőernyős katona - galériával

Szolgálatteljesítés közben halálos ejtőernyős balesetet szenvedett a Magyar Honvédség egyik katonája Szandaszőlősön hétfő délután. Tovább olvasom