Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Kezdődhet az aszfaltozás

Sopronban a Lackner és a Ferenczy utcai leendő körforgalomnál meghibásodott csapadékvíz-elvezető csatornát fedeztek fel. Ettől függetlenül ahol lehet, a jövő héten elkezdik az aszfaltozást.
A Lackner és a Ferenczy utcai körforgalmi csomópont kiegészítő munkákkal együtt mintegy hatvanmillió forintba kerülő beruházása áprilisban indult: kiváltották és áthelyezték a közműveket, majd a szegélyezést alakították ki.
– Ezzel a munkával pénteken végeztek a kivitelezők, a jövő héten már aszfaltozzuk a csomópontot. Az építkezés egész ideje alatt folyamatosan biztosítottuk a forgalmat, beleértve az autóbuszok közlekedését is – mondta Finta Lénárd, a Betonút zrt. építésvezetője. – Az aszfaltozás után a járdák és az érintett közterületek helyreállítása, szépítése következik. Ugyanakkor nem várt akadály is nehezíti az útburkolási munkákat: meghibásodott csapadékvíz-elvezető csatornaszakaszra bukkantunk a körforgalomtól a város irányába. Amíg ezt nem teszik rendbe a vízmű szakemberei, addig nincs értelme aszfaltozni azon a szakaszon.
– A csapadékvíz-elvezető csatorna betoncsövein hosszanti repedés keletkezett – tette hozzá Gyarmati László, a vízmű gazdasági igazgatója. – A felmérések szerint a csöveket közel ötven méter hosszan kell kicserélnünk. A feladattal július 13-ig szeretnénk végezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kölcsönözni is lehet?

Tovább olvasom