Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Kezdődik

a focibajnokság

Vége a magyar futballnyárnak, a hét végén elkezdődik a bajnokság. A soproni fiúknak ez a nyár sem kifejezetten a pihenésről szólt, hiszen az Intertotó-kupa indulás miatt már több mint egy hónapja edzésben vannak.
Sokan szokták bírálni a magyar futball rendszerét azzal kapcsolatban, milyen hosszú is a téli szünet. Nos, ebben ugyan lehet valami, ám ilyenkor azért nem árt hozzátenni: nyári pihenésük viszont gyakorlatilag nincs is futballistáinknak, akiknek a már július végén induló bajnokságra a legnagyobb hőségben kell felkészülniük. Nos, ezért ne irigyelje őket senki... Közel 40 fokban róni a köröket, gyorsasági állóképességi munkát végezni... nem leányálom!
És most lássuk, mi a helyzet a soproniakkal.
Ami pozitívum, az az, hogy az

előző évadot befejező csapat

gerince együtt maradt. Nagyobb változások a klubon belül inkább „feljebb” történtek.
Az ügyvezetői poszton Gőbl Gábort a többségi tulajdonos, Vízer László Máriusz régi munkatársa, Köteles Zsolt váltotta, a kispadra pedig szakvezetőként visszatért Selymes Tibor, aki tavaly ősszel már dirigálta az együttest.
A legutóbbi meccsek, a romániai túra után – mint ismeretes, két felkészülési meccsen 1–8-as gólarányt „produkált” a soproni csapat – a szurkolók finoman fogalmazva sem tekintenek túl optimistán a tatabányai rajt elé – mégis már nagyon várják. Pedig... Ez a felkészülés sokkal nyugodtabb körülmények között zajlott, mint a tavaly téli. Emlékezzünk csak vissza, éppen Selymes menesztésével kezdődött az a láncreakció, amikor kétnaponta váltották egymást a szakemberek a csapat kispadján, s mégis milyen repülőrajtot vett tavasszal a gárda.
Ráadásul voltak azért jobb meccsek is a felkészülés során, és amit még pozitívumként kell értékelni: a gárda többnyire erős együttesek ellen készült, ami reálisabb képet adhat a csapat állapotáról, mint mondjuk alacsonyabb osztályú együttesek elleni gólzáporos sikerek!
Mint említettük, a bajnokságot befejező gárda gerince együtt maradt. Ami az igazolásokat illeti, a vezetőség leginkább fiatal labdarúgókat próbált hosszabb távra a klubhoz szerződtetni, s Magasföldi József szerződtetése ígéretes. Egyébként pedig a jelek szerint továbbra is többnyire magyar, román és olasz labdarúgók alkotják az együttest. Persze most új neveket kell megtanulni, új arcokat kell megismerni. Homei, Pinton, Soro, Ianc mire lesznek képesek a magyar élvonalban, s mit tud a csapat teljesítményéhez hozzátenni az ifjú bolgár Korudzsiev?
A szurkolók hamarosan választ kaphatnak kérdéseikre egy olyan bajnokságban, amely előtt pár nappal – példátlan módon – még nem tudni, kik is indulnak. A soproniak – és ez szurkolóik számára örömhír – biztos ott lesznek...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy töltötte a kánikulai hétvégét?

Tovább olvasom