Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kezdődik a fényírófesztivál

A világ minden tájáról érkeztek filmek, előadók a ma este hét órakor Győrött nyíló Mediawave-re.
 Koncertben, színházi, irodalmi és tudományos élményben az idei Fényírók Fesztiválján sem lesz hiány.
Ami a rendezők számára megnyugtató: a 60 millió forintos költségvetés forrásai nagyrészt már „látszanak".

Huszonnégy országból nyolcvan versenyfilm szerepel a május elsejéig tartó Mediawave programjában. Hartyándi Jenő fesztiváligazgató a Kisalföldnek elmondta, hogy a 2004-es „felhozatalból" az animációs alkotások a legegységesebbek, de nem lehet panasz a dokumentumfilmekre sem. Idén a zene és a fotó kerül középpontba.

A színházi produkciók közül a legnagyobb érdeklődésre tarthat számot Maia Morgenstern – a Mel Gibson-film Máriájának – szombati előadása. A művésznő fiával egy nem mindennapi válogatást szólaltat meg a 12. századi perzsa költő, Omar Khayyam versfüzéréből a Művészetek Szentélyének (hajdani zsinagóga) színpadán. Hartyándi Jenő a népzenei, illetve etnomuzsikák közül unikumként a baskír és a kurd együtteseket, az indiai cigányzenekart, illetve a Puerto Ricóból érkező 11 karibi zenészt említette.

Május elsejét a mediawave- esek hagyományosan a komáromi erődben töltik, de nem feledkeznek meg Győrről sem, hiszen például április 29-én és 30-án a Kontroll és a Magyar vándor című magyar filmek szabadtéri vetítésével kapcsolódnak a város ünnepi programjához. Hartyándi Jenő gyakorlati dolgokról is beszámolt, így arról, hogy három helyszín áll rendelkezésükre a fesztivál lebonyolításához.

A Fényírók Fesztiválja mától május 1-jéig tart. A programokról információ kérhető a (96) 517-666-os, 328-888-as telefonszámon vagy az info@mediawave.hu e-mail címen, illetve olvasható a www.mediawave.hu honlapon.

Így a Richter Terembe, a Művészetek Szentélyébe és a Rómer-házba várják az érdeklődőket. A majd félezer szereplő zökkenőmentes elhelyezése is sikerült: nagy részüket a Rába Szállóban, a többieket a helyi és a Győr környéki panziókban szállásolják el. A fesztiváligazgatónak most a források miatt sem fáj a feje, hiszen a 60 millió forintos költségvetésből már 90 százalék pályázatokból biztosított, a fennmaradó részt pedig a belépődíjakból fedezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Getno

Miről álmodik Jancsi és felesége egy lakótelepi másfélszobásban? Arról, hogy boldogok, sikeresek,… Tovább olvasom