Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kezdődik az aláírásgyűjtés: csúszás az Összefogásnál

Az Összefogás egyéni jelöltjei informatikai és szervezési hibák miatt csúsztak, az LMP-nél nem volt fennakadás.
Szél Bernadett: fennakadások nélkül indult az LMP kampánya

Az LMP aláírásgyűjtési kampánya fennakadások nélkül indult el hétfőn – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett.

Az ellenzéki párt társelnöke elmondta, választókörzetenként körülbelül száz aláírásgyűjtő ívet vesznek fel, ami mindenhol nyolcszáz támogató szignó begyűjtésére ad lehetőséget.

Közölte, az a céljuk, hogy a következő parlamentben ne csak a Fidesz, az MSZP és a Jobbik képviselői üljenek.

Magyarország nem azt érdemli, hogy a parlamentben csak Mesterházy Attila, Vona Gábor, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitatkozzon egymással, "ott kell, hogy legyen egy hiteles erő" is, amelyik képes képviselni azokat az embereket, akik elégedetlenek "a régi elit pártjaival" - érvelt Szél Bernadett.

Szerinte a kormány elmulasztotta megfelelően felkészíteni az embereket arra, hogy mivel járnak a jogszabályi változások, például sokan csak az aláírásgyűjtő pultoknál szembesülnek azzal, hogy több pártot is támogathatnak az aláírásukkal.

Szél Bernadett arra is kitért, hogy az LMP a nagyobb városokban inkább standokkal kampányol, míg a kisebb településeken házhoz mennek az aláírásokért.

Hozzátette, a múlt héten körülbelül kétszázan jelentkeztek be hozzájuk aktivistának.

Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 támogató aláírást összegyűjteniük. Erre hétfőtől március 3-áig van lehetőségük.


Összefogás: szervezési hibák miatt nem mindenhol lehetett elkezdeni az aláírásgyűjtést

Az Összefogás egyéni jelöltjei informatikai és szervezési hibák miatt nem mindenhol tudták elkezdeni a választási induláshoz szükséges aláírásgyűjtést hétfő reggel - közölték az ellenzéki szövetség politikusai az MTI-vel. Emiatt vizsgálatot követelnek.

A baloldali összefogás kampányát irányító Molnár Zsolt (MSZP), Szigetvári Viktor (Együtt), Molnár Csaba (DK), Karácsony Gergely (PM) és Boruzs András (Magyar Liberális Párt) közleményében azt írta: szervezetlenségről és informatikai összeomlásról árulkodnak az ajánlóívek átvételekor szerzett tapasztalataik.

Bár képviselőjelöltjeik országszerte megkezdték az ívek átvételét, többek között Vecsésen, Mezőtúron, Csornán és Pécsen - az előzetesen leadott igénylőlapokkal szemben, az egységes informatikai rendszer ellenére - rossz jelöltállító szervezeti sorrend szerepelt az ajánlóíveken - közölték.

Ez ellehetetlenítette az ajánlásgyűjtés megkezdését az ellenzéki jelöltek számára, miközben a Fidesz-KDNP jelöltjei már reggeltől gyűjthetik az ajánlásokat ezekben a választókerületekben - írták.

Az ellenzéki összefogás pártjai azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményeznek és a választási szervekhez fordulnak, mert a "szervezési kudarc veszélyezteti az ellenzéki pártok indulását a választáson".

A baloldali összefogás képviselőjelöltjei addig nem távoznak a helyi választási irodákból, amíg helyes adattartalmú ajánlóíveket nem kapnak, és az ajánlásgyűjtésüket hátráltató hibák kijavítása után haladéktalanul megkezdik a gyűjtést.

Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 támogató aláírást összegyűjteniük. Erre hétfőtől március 3-áig van lehetőségük.

A választáson indulni szándékozó pártoknak, jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már korábban leadhatták, de a választási irodákban csak a hétvégén kezdték kinyomtatni őket. Azok a jelöltek, akik múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban hétfő reggel munkakezdéskor vehették át az íveket.

Megvannak az ajánlóívek, ma kezdődik az aláírásgyűjtés

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése.

Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást összegyűjteniük.

A választáson indulni szándékozó pártoknak, jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már leadhatták korábban is a pártok és jelöltként indulni szándékozók, de a választási irodákban csak a hétvégén kezdték kinyomtatni azokat.

Azok a jelöltek és jelölőszervezetek, amelyek múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban ma reggel munkakezdéskor vehetik át az íveket, ezzel kezdetét veszi a két hétig tartó az aláírásgyűjtés. Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 3-áig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást.

Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi vagy nemzetiségi önkormányzat hivatalos helyiségeiben, felsőoktatási és köznevelési intézményben valamint egészségügyi szolgáltató helységeiben gyűjtsék azokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az európai jobboldali pártcsaládnak is fontos a Fidesz választási eredménye

Joseph Daul az európai jobbközép pártcsalád támogatásáról biztosította a Fideszt az áprilisi magyar… Tovább olvasom