Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Kezdődik az iskola

Egy kedves kollégám dorgált meg a minap, gyakran írok a szülőknek, ami fontos, de írjak néhány jó gondolatot a pedagógusoknak is. Nagy fába vágva a fejszémet, íme.

Gondolatok a pedagógusvilágról

Egy jó pedagógus nagy kincs a családnak, jutalom a gyermeknek.
Hogyan legyünk „jóvá"?

Egyetemi hallgatókat osztályoztak abból a szempontból, hogy mi alapján választják meg, kivel randevúznak. A vonzó külső mellett a hallgatók a következő jellemvonásokat tartották fontosnak: érzelmi stabilitás, könnyedség, barátságosság, érdekesség és humorérzék.
Olvasva az eredményt, egy jó pedagógus rendelkezik a fenti tulajdonságokkal!? Rendelkeznie kell, hiszen naponta több tíz gyermekkel randevúzik.

Iskolakezdés

Ne is tagadjuk le, hiányoznak a kollégák, a tanári nyüzsgése, a gyermekkacaj, a puha hajú buksik, a kréta nyikorgása a táblán, a vidám iskolai élet.

Miért is lazsálnánk otthon, hiszen tiszta az ablak, ragyog a lakás. Várnak ránk! Apró kezek fogják meg a kezünket, vizslató kamaszok nézik, híztunk-e nyáron, empátiás igazgatók biztatnak azzal, hogy csak minimális változás lesz a jogszabályokban és a NAT-ban, belefér egy dossziéba, csak kapcsos legyen.

Milyen csodálatos érzés a tanév végi kicsöngetés. Egyszerre sóhajtunk a gyermekekkel, szinte az iskola is beleremeg. Milyen csodálatos érzés tanév elején az első csengetést meghallani, naplóval a hónunk alatt elindulni. Hosszú a folyosó, lehet töprengeni. Drága gyermekeim, mennyire hiányoztatok nekem nyáron. Hol jártatok? Ki mennyit nőtt? Mit csinálunk idén jobban és mivel fogunk megkínlódni?

Ha elmesélhetném nektek, hogy milyen fontos a figyelmetek, a viszonyulásotok hozzám és a tanórához, a szeretetetek. Elmesélem.

Füves Zsuzsa
(Szerzőnk gyógypedagógus.)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzik a magyarok a rakétavédelmi rendszert

A magyar lakosság harminc százaléka határozottan ellenezné, hogy Magyarországra rakétavédelmi… Tovább olvasom