Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Kézigránáttal és gázrobbantással fenyegetőzött - őrizetbe vették

Őrizetbe vették azt a nagykanizsai férfit, aki szomszédját kézigránáttal és robbantással fenyegette meg.
A rendőrség őrizetbe vette azt a nagykanizsai férfit, aki hétfő este kézigránáttal fenyegette meg szomszédját, valamint megrongálta saját házának gázvezetékét és szomszédjának a teherautóját is - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Szabados Gábor, az MTI korábbi helyszíni értesülését megerősítve közölte: a rendőrségtől kora este kértek segítséget a kiskanizsai városrészben lévő Rozmaring utcából, mert a férfi gránáttal hadonászva azzal fenyegette meg szomszédját, hogy fel fogja robbantani.

A helyszínre érkező járőrök a fenyegetőzőt saját házának udvarán találták, mellette a földön két páncéltörő gránát hevert. Felszólították, hogy távolodjon el a robbanószerkezetektől, erre azonban nem volt hajlandó, ezért "testi kényszert" alkalmazva megbilincselték.

A Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálatának munkatársai a helyszíni szemlén megállapították, hogy a férfi egy PG-7-es lőtéri gyakorlógránáttal és egy PG-2-es lőtéri gyakorlógránáttal fenyegetőzött. Vizsgálatuk során a ház melléképületében egy lőporos időzítőgyújtót, egy PG-7-es hajtóművet, valamint két, vadászpuskához való lőszert is lefoglaltak.

Kiderült közben az is, hogy a férfi elvágta megfenyegetett szomszédja teherautójának fékcsövét és elektromos vezetékeit - a jármű a szomszéd háza előtt parkolt -, valamint a saját házának gázóráját is megrongálta egy baltával. A gázszivárgás miatt fennálló veszélyhelyzetet a gázszolgáltató helyszínre hívott szakemberei szüntették meg.

A sajtóreferens hozzátette: a rendőrök őrizetbe vették a fenyegetőzőt, akivel szemben több bűncselekmény elkövetése miatt is eljárást indítottak, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Korábban

Kézigránáttal fenyegette meg szomszédját egy nagykanizsai férfi, aki saját házának gázvezetékét is megrongálta, hogy felrobbantsa az épületet, csak a rendőröknek sikerült megfékezniük őt hétfő éjszaka - tudta meg az MTI a helyszínen.

Az MTI értesülése szerint a férfi szóváltásba keveredett a szomszédjával, akit azzal fenyegetett meg, hogy felrobbantja, és nyomatékul két kézigránátot vitt ki házából az utcára. Nekitámadt a helyszínre érkező rendőröknek is, akik csak megbilincseléssel tudták megfékezni.

Kiderült, hogy a férfi szándékosan megrongálta házának gázvezetékét is. A szivárgást a gázszolgáltató szakemberei szüntették meg, ezután tűzszerészek érkeztek az épülethez.

A történtekről a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

A Zalai Hírlap online kiadása kedden arról számolt be, hogy a férfi feltehetően ittas volt, és a vita már kora este elkezdődött. A szóváltás odáig fajult, hogy a fenyegetőző azt kiabálta, kézigránáttal dobja be szomszédja ablakát.

A gázszivárgás megszüntetése után láttak munkához a tűzszerészek a házban, de azt egyelőre nem tudni, hogy a kézigránátok működőképesek voltak-e, és a házban találtak-e más robbanószert is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonatjáratok szűnnek meg Horvátország és Magyarország között

Decembertől törlik a Pélmonostor-Pécs nemzetközi vonatjáratot, és a Szarajevó-Budapest nemzetközi… Tovább olvasom