Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

K&H-ügy: első fokon felmentették Molnár Csabát

Első fokon felmentette a Nógrád Megyei Bíróság Molnár Csabát, a K&H-ügy egykori főnyomozóját a vesztegetés, a hivatali visszaélés és az államtitoksértés vádja alól szerdán.
Molnár Csabát hivatali visszaélés és az államtitoksértés ügyében bűncselekmény hiányában, a vesztegetés vádpontjában bizonyítottság hiányában mentették fel.

Az ítélet az államtitoksértés vonatkozásában jogerőssé vált, azt az ügyész is tudomásul vette. A vesztegetéssel és a hivatali visszaéléssel kapcsolatos vádpontok tekintetében viszont az ügyészi fellebbezés miatt nem emelkedett jogerőre az ítélet, azt a Nógrád Megyei Bíróság a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség útján továbbítja az ítélőtáblára.

Molnár Csabát már másodszor mentette fel a bíróság az ellene folyó büntetőperben. A Fővárosi Bíróság bűncselekmény hiányában tavaly januárban meghozott felmentő ítéletét azonban hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla 2005 októberében, és új, elsőfokú eljárás lefolytatását rendelte el a Nógrád Megyei Bíróságon.

A bíróság megállapítása szerint az államtitoksértés nem valósult meg.
A bíró kimondta azt is: nem bizonyított a hivatali visszaélés, de ha bizonyított lenne, akkor sem valósult volna meg bűncselekmény. A vesztegetés ügyében az a bíróság álláspontja, hogy nem vált bizonyíthatóvá, hogy a másod- és harmadrendű vádlottként szereplő két pénzváltó cégük ügyében egy banknál közbenjárásra kérte volna Molnár Csabát, tehát az sem, hogy őt hivatalos minőségében keresték meg.

A két pénzváltót is felmentette szerdán a bíróság, szintén bizonyítottság hiányában, az ítélet az ügyészi fellebbezés miatt nem jogerős.

A bíró az ítélet indoklásában kitért rá, hogy többszörös jogértelmezési vita alakult ki a titkos lehallgatások jegyzőkönyveinek felhasználásáról. Kijelentette: a törvény kizárja, és korábban is kizárta az ügyész által megjelölt hangfelvételek és kivonatok felhasználását, ennek több feltétele is hiányzik.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom