Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Ki a Fidesz miniszterelnök-jelöltje?

Schmitt Pál pénteken a Nap-kelte című műsorban cáfolta a Deutsch-Für Tamásnak, a Fidesz kommunikációs vezetőjének csütörtöki bejelentését, miszerint a Fidesznek már van új van miniszterelnök-jelöltje, aki azonban csak a választások második fordulója után lép színre.
Schmitt Pál pénteken a Nap-kelte című műsorban cáfolta a Deutsch-Für Tamásnak, a Fidesz kommunikációs vezetőjének csütörtöki bejelentését, miszerint a Fidesznek már van új van miniszterelnök-jelöltje, aki azonban csak a választások második fordulója után lép színre. Stumpf István ugyanebben a műsorban, a politológusok vitájában határozottan állította, hogy a nagyobbik ellenzéki pártnak Orbán Viktor a hivatalos kormányfő-jelöltje, korábbi bejelentése a visszalépéséről ugyanis semmit nem jelent, mert arról nem döntött az a Fidesz-kongresszus, amely megválasztotta erre a posztra.

Deutsch-Für Tamás csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, a polgári oldal a közös miniszterelnök-jelöltjét április 23. után fogja megnevezni. A Fidesz kommunikációs vezetője emlékeztetett arra is, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke úgy fogalmazott csütörtök reggel egy televíziós interjúban, hogy a polgári többségnek a második fordulót követően kell a közös miniszterelnök-jelölt személyét meghatározni.

Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke péntek reggel ugyanakkor azt állította, hogy "a párt kommunikációs vezetője sem tudhat biztos nevet, hiszen ebben a témában még azt sem tudtuk megtárgyalni, hogy a két párt elnöke közül valaki vállalja-e". "Szeretnénk egyelőre megnyerni a választásokat, és akkor ráérünk megbeszélni, ki lesz" - jelentette ki Schmitt Pál. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke szerint az emberek nem egy névre, hanem egy párt vagy egy szövetség kormányzási programjára szavaznak majd, s közben mérlegre teszik az előző kormány teljesítményét.

Rá néhány perccel Stumpf István politológus egy beszélgetés során ugyanilyen határozottsággal állította, hogy a Fidesznek továbbra is Orbán Viktor a hivatalos kormányfőjelölte, a visszalépéséről szóló bejelentés semmit nem jelent, azt ugyanis a Fidesz kongresszusa nem erősítette meg, enélkül viszont az nem lehet érvényes.

Itt tartunk most ....

hirado.hu/MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom