Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Ki tájékoztatja félre a győrieket?

Balogh József levélben reagált a Kisalföld tegnapi cikkére (Ki bünteti a győri lakosokat?), mivel meglátása szerint a Szakács Imre és Birkás Tivadar által elmondottak „nélkülözik a realitásérzéket, a mértéktartást és az igazmondást”.
A győri polgármester, országgyűlési képviselő indoklásképpen így fogalmaz: „Például Birkás Tivadar úr, fideszes képviselőtársam ama állítását, mely szerint Győr városa 2002–2004 között lényegében nem kapott központi forrást, az alábbi néhány konkrétummal határozottan megcáfolom.
Eltekintve a közalkalmazottak 50 százalékos béremelésétől, továbbá a nyugdíjasoknak és a gyermekeknek nyújtott többirányú támogatásoktól, Győr városa az alábbi központi forrásokból részesült, illetve fog 2005-ben részesülni: a Petz Aladár megyei kórház három programmal történő 3,3 milliárd Ft-os támogatása, a győri szennyvíztisztító II. üteme megépítésének 4,5 milliárd Ft-ja, a Fehérvári út építésének folytatása hídépítéssel (1,5 milliárd Ft), a zsinagóga felújítása (0,5 milliárd Ft), a győrszentiváni sport- és kulturális centrum (0,9 milliárd Ft), a Győri Ítélőtábla és Fellebbviteli Ügyészség (1,5 milliárd Ft), a győri MÁV-csomópont rekonstrukciója (8 milliárd Ft). Ez így, csak a nagyobb tételeket említve, és az elbírálás alatt lévő pályázatokat nem számítva, 3 év alatt is 20 milliárd Ft.
A döntő különbség a két kormányzati ciklus között az, hogy az Orbán-kormány ígéretekről döntött, a kifizetés nagy része a mostani ciklusban történik/történt. A baloldali-liberális kormány döntései pedig cikluson belül megvalósulnak és kifizetésre kerülnek.
Kérnék viszont én is támogatást fideszes parlamenti képviselőtársaimtól a következőkben: az Orbán-kormány »találmányaként« megszületett adóerőképesség-mutató alapján ne vonjanak el Győr városától közel 2 milliárd Ft-ot az iparűzési adóból, vagy a közel 6000 főnyi közalkalmazott számára a 6 százalékos béremeléshez a központi költségvetés biztosítson legalább 4,5 százalékot, vagy több oktatási és szociális normatíva kerüljön megemelésre stb.
A legjobb persze az lett volna, ha a fideszes képviselőtársaim megkeresnek mint kormánypárti képviselőt, és egyeztetnénk, nem pedig nyilvánvalóan propagandacélból a sajtón keresztül harsányan, valótlan állításokat vagy teljesíthetetlen igényeket fogalmaznának meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivar, rum, karibi éjszakák

A vándormadarakhoz hasonlatosan több honfitársunk útra kel és a téli nyaralás szenvedélyének hódol. Ezen telelések egyik kedvelt célpontja Kuba. Novembertől májusig bármikor kitűnő időjárás fogad minket. Az első nagy kérdés, amelyet el kell döntenie a látogatónak, hogy egy „resort holiday” résztvevője lesz, vagy csak egy repülőjeggyel indul neki Kuba felfedezésének. Tovább olvasom