Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Ki védi meg a nyugdíjasokat Téten?

Hónapok óta bírósági tárgyalások kereszttüzében élnek azok a téti nyugdíjasok, akik december közepén kényszerűen költöztek ki az egykor Téten működő Harangvirág nyugdíjaspanzióból. Az idősek kálváriájáról lapunk folyamatosan beszámolt. (Kisalföld, 2005. november 29., december 3., 10., március 20.)
Török Erzsébet Péren él. Az idős hölgyet a minap kihallgatták a rendőrségen, így sorstársai-

val együtt abban reménykedik, hogy a rendőrség újra nyomoz a volt Harangvirág nyugdíjaspanzió ügyében.
– Dr. Nagy Csaba Attila ügyvéd – előzetes ígérete ellenére – egyetlen tárgyaláson sem jelent meg – panaszolta az idős asszony. – A bíróság épületének folyosójáról próbáltuk telefonon elérni, hiszen az egyik károsult házaspárral írásban is megegyezett: vállalja képviseletüket. A legutolsó, márciusi tárgyaláson is azonban mindhiába vártuk.
Özvegy Kovács Ferencné egy másik lakóval együtt albérletbe kényszerült. A régi és az új tulajdonossal is perben áll, egyelőre fogalma sincs a végkifejletről. Schaffer István és felesége rokonaikhoz költöztek vissza, Dunaújvárosba. Egy lakó időközben elhunyt, két idős nénit kórházban ápolnak.
A legutóbbi, március 14-én tartott bírósági tárgyalásról szintén hiányzott az ügyvéd, ezért a Győri Városi Bíróság pártfogó képviselőt rendelt ki az ügyben, aki jelenleg tanulmányozza a bírósági aktát, a rendelkezésre álló hivatalos iratokat. Neki április 28-ig kell az érdemi ellenkérelmét előterjeszteni a Győri Városi Bíróságra.
A volt Harangvirág nyugdíjaspanziót ezekben a hetekben átalakítják, felújítják. Hogy minek? Nem fogják elhinni: nyugdíjaspanzió lesz belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom