Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Kiadták Tóth Imre doktori disszertációját

A Soproni Levéltár Dissertationes Soproniensis sorozata második könyveként, az önkormányzat támogatásával jelent meg a soproni történész és főmuzeológus, Tóth Imre doktori disszertációja.

„ A nyugat-magyarországi kérdés 1922–1939, Diplomácia és helyi politika a két háború között” című, számos korabeli felvétellel illusztrált kötet szerzője nemcsak a Nyugat-Magyarország kontra Burgenland probléma fogalmi definíciójának megteremtésére, a nyugat-magyarországi térség státuszát érintő, 20-as évekbeli viták összegzésére, hanem a témába vágó történeti kutatások eddigi eredményeinek számbavételére is vállalkozott.
Dr. Tóth Imre többször megemlíti disszertációjában Lord Rothermere-t, aki a nyugati világban elsőként szólalt fel a trianoni békediktátum igazságtalansága ellen. Külön fejezetek foglalkoznak a 30-as évek Nyugat-Magyarországa gazdasági, politikai, társadalmi és diplomáciai szempontú elemzésével, beleértve az akkori Harmadik Birodalom terjeszkedésével összefüggő osztrák–magyar kérdéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom