Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Kibővíti a rendőrség az Országház melletti biztonsági zónát

Budapesti Rendőr-főkapitányság javaslatára a Köztársasági Őrezred az Országház melletti biztonsági zóna kibővítéséről döntött - jelentette be a rendőrség.
A rendőrség honlapján található közleményben az áll: "a védett személyek és létesítmények elsősorban az Országgyűlés épülete veszélyeztetettsége rendkívüli módon megnövekedett".

A rendőrség honlapján nyilvánosságra hozott közlemény szerint a lépésre azért volt szükség, mert "az országgyűlésből történő ki- és behajtás a jelenlegi biztonsági zónával nem megfelelően biztosítható".

Az Országház épülete előtt összegyűlt tüntetők egy csoportja hétfőn este is megdobálta, illetve leköpdöste az ülésszakról távozó egyes parlamenti képviselők gépkocsijait, annak ellenére, hogy a rendőrségi törvény alapján Szabó Ferenc, a Köztársasági Őrezred parancsnoka hétfőn hajnaltól lezárta a Kossuth Lajos tér egy részét, mivel "a védett személyek és létesítmények elsősorban az Országgyűlés épülete veszélyeztetettsége rendkívüli módon megnövekedett".

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn este még úgy nyilatkozott, hogy az Országházból teljes biztonsággal távoztak a képviselők. "A verbális szidalmazástól nem tudjuk a képviselőket megóvni" - tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-ukrán kishatárforgalmi megállapodás

Tovább olvasom