Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kiderült Orbánék új terve: ez lesz áprilisban

A kiváló stratégiához illeszkedő pályázatokkal, hatékony közreműködő szervezetekkel lehet helyzetbe hozni azt a 600-800, nagy hozzáadott értéket termelő kisvállalkozást, amelyek a magyar gazdaság jövőjét jelentik - mondja Essősy Zsombor az Új Széchenyi-tervet elemezve.
Egy ilyen szerteágazó programnál, mint az Új Széchenyi-terv, a sikernek három feltétele van - magyarázza Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója.

Először is szülessen egy jó stratégia: ez az eddig ismert tények szerint megvan. Másodszor: jöjjenek létre a pályázatok elbírálásában fontos szerepet betöltő és hatékonyan működő közreműködő szervezetek. Ez alakulóban van, hiszen jelenleg folyik a közreműködő szervezetek számának csökkentése, racionalizálása, s a folyamat várhatóan még az idén be is fejeződik.

Végül pedig készüljenek jó pályázati kiírások, amelyek jól tükrözik a kialakított stratégiát. Ezek véglegesítése jelenleg folyik, s március elejére, amikor mintegy 170 milliárd forint összegben megjelenik az első pályázati hullám, kiderül, hogy mennyiben felelnek meg a konkrét kiírások a stratégiának.

Ha mindez sikerül, s erre jó az esély, akkor április-májusra már a gazdaság is érzékelni fogja az első pályázati hullám hatását: mintegy lakmuszpapírként jelzi a gazdaság megindulását. Mint a szakember hozzáteszi: minden bizonnyal a pályázati kiírások is módosulnak a korábbiakhoz képest, de ennél sokkal lényegesebb, hogy az elbírálás szempontjai változzanak, s abban mutatkozzanak meg az ország stratégiai szempontjai.

A vezérigazgató szerint a szemléletváltásnak köszönhetően az elkövetkező három évben jó esély van arra, hogy az egyes pályázatokat a nemzetgazdasági, illetve regionális érdekekhez igazítsák, s így a korábbinál sokkal hatékonyabban hasznosulhatnak majd a pályázati forintok.

Olvasóink írták

 • 5. erhardt.gergo 2011. január 23. 01:27
  „Hű! Azt az iszonyatos mennyiségű intelligenciát amit az első négy hozzászóló összehozott... Köszönöm, hogy sikerült egy újabb kis darabját elveszítenem a reménynek, hogy valaha sikerül közösen (!) összehoznunk valamit, valami szépet... Köszönöm...”
 • 4. CID 2011. január 19. 19:53
  „Én, ez most nem értem. Majd a fityusz fogja eldönteni, melyik az a 600-600 kisvállalkozás ami nagy hozzáadott értéket képvisel ? Mi alapján ? Ez persze csak költői kérdés :) Szarháziak, szerintem.”
 • 3. Becsapott 2011. január 16. 17:12
  „Sajnos mára az összes párt kompromittálódott. Egyik se alkalmas a demokratikus kormányzásra. Nincs szükség vatikáni, vagy multi vezetésre. Az embereket, - az intelligens embereket - megkérdezve kellene kormányozni.
  A 2/3 nem azt jelenti, hogy új elnyomót választottunk, hanem azt jelenti, hogy olyan képviselőt választottunk, amely a nép akaratát hajtja végre, nem a pártvezérét!!!”
 • 2. dodó 2011. január 15. 21:14
  „A demokráciában mindenki egyenlő, de vannak akik egyenlőbbek.”
 • 1. Demeter222 2011. január 15. 20:59
  „Még több vállalkozás jöhet létre számos munkahelyet teremtve a földönfutóknak, akik nem képesek vállalkozni és milliárdokkal dobálózni. Képesek viszont a fullgazdagok táborát növelni a minimálbéres munkájukkal. A munkájukkal, amiből éppen csak nem halnak éhen, ahol nem jár fizetett szabadság és nem jár betegállomány, viszont megrokkanhatnak. Mindez teljesen legális és törvényes. A milliomosok meg röhögnek ismét a sok hülyén és költik az ország pénzét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soha nem volt még ilyen enyhe az éjszaka január közepén

Nem dőlt meg a napi melegrekord szombaton, de a napi legmagasabb minimum rekordja igen: szombat… Tovább olvasom