Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kidobós: Sok flúg disznót győz (Dodgeball)

Peter LaFleur egy ócska kis edzőterem tulajdonosa. Az odalátogató fura figurák a sportos életmódból a sörivást, a csajozást, vagy legalábbis a nők körüli ügyetlenkedést szeretik a legjobban. Peter sem áll jobban náluk: odáig fejlesztette a lustaságot, hogy fél éve már tagdíjat sem szed azoktól, akik hozzá járnak. A boldog semmittevés azonban nem tarthat örökké...
rendező: Rawson Marshall Thurber

író: Rawson Marshall Thurber
jelmeztervező: Carol Ramsey
zene: Theodore Shapiro
producer: Ben Stiller, Stuart Cornfeld
executive producer: Mary McLaglen, Rhoades Rader
látványtervező: Maher Ahmad
vágó: Alan Baumgartner

szereplő(k):
Ben Stiller (White Goodman)
Vince Vaughn (Peter La Fleur)
Christine Taylor (Kate Veatch)
Rip Torn (Patches O'Houlihan)
Justin Long (Justin)
Stephen Root (Gordon)

A film sztorija

Vannak, akik vesztésre születtek. Peter LaFleurt (Vince Vaughn) az különbözteti meg a többiektől, hogy ő szeret is veszíteni. Egy ócska kis edzőterem tulajdonosa. Kuncsaftjai pocakosak, nyápicok és erősen rövidlátók, a sportos életmódból pedig a sörivást, a csajozást vagy legalább a nők körüli ügyetlenkedést szeretik a legjobban. Peter sem jobb náluk: odáig fejlesztette a lustaságot, hogy vagy fél éve tagdíjat sem szed azoktól, akik hozzá járnak. A boldog semmittevés azonban nem tarthat örökké, két kellemetlen közjáték is megzavarja az idillikus mindennapokat. A bank a részleteket követeli, a szomszédos szuperelegáns, menő edzőterem tulajdonosa (Ben Stiller) pedig saját badiszalonja részévé szeretné tenni a helyet. Márpedig nála minden másképp megy: a vendégek testhezálló csillogó dreszt hordanak, alig esznek, sokat mozognak, lehetetlen szokásaikat pedig másokra is rákényszerítenék.

A gyengébb és az erősebb végül összeméri az erejét. A Las Vegas-i kidobós-bajnokságon eldől, melyikük méltó a túlélésre: a csapott vállú kétballábasok vagy a napbarnított egészségesek. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Adamovics Anna

"Végre egy felhőtlenül szórakoztató vígjáték. Hogy alpári-e? Az, de még
mennyire, de ezúttal a toaletthumor mégsem bántó, mintha saját alapszabályain ironizálna, ettől válik fergetegessé a komédia, ahol a mélabús Vince Vaughn és az izgága Ben Stiller mérkőzik meg egymással egy hatalmas kidobósmérkőzés keretein belül. Már a témaválasztás sem mentes az iróniától, hiszen a történet levezetése a tipikus amerikai sportfilmek sémáját követi, mint a Baseball bikák vagy a Kerge kacsák, természetesen groteszk módon ábrázolva az agyonhasznált zsánert. Adott a lúzer csapat a bajban, a kegyetlen ellenfél, a nagy bajnokság és persze az elsöprő győzelem - s mindez hihetetlenül szórakoztató, szellemes formátumban előadva.

A horrorsérós cingár fitnesz-fajzatot valósággal Stiller gesztuskészletére és fizikumára szabták, akinek méltó párja a visszafogottan vicces Vaugn, kettőjük párosa emeli ezt a filmet a legjobb vígjátékok közé."
A teljes cikk

mozinet.hu - maktub

"A vígjáték élvezhetősége nagyban függ attól, hogy mennyit tudunk nevetni azon, ha valakit teljes erővel ágyékon vagy képen somnak egy labdával. Az alkotók erre, és Ben Stiller izomagyú idiótaságaira hegyezték ki a filmet, amik együttesen szórakoztató marhasággá teszik az író-rendező Thurber munkáját. Gonosz, már-már szadista poénjai olykor úgy találják telibe a néző rekeszizmait, mint az óriásit alakító Rip Torn csavarkulcsai a bajnokságra készülő gyanútlan játékosokat. Stiller, bár rendesen túljátssza a szerepét, de ezúttal valahogy mégsem idegesítő, sőt fergetegesen hozza az agyatlan szemétládát. Partnerei harsánysága mellett az egyébként nem rossz Vince Vaughn visszafogott játékával néha szinte már észrevétlenné válik."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a karácsonyi versengés

Egyre korábban kezdődik a karácsonyi vásár, a kereskedők versenyfutása a vevőkért. Tovább olvasom