Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kidőlt fák és leszakadt ágak miatt riasztották a tűzoltókat

A kedden délután, kora este viharossá erősödő szél miatt jellemzően kidőlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: szerda reggelig országszerte több mint 60 esethez riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt. Az ország több területén is gondokat okozott a nagy szél, de legtöbbször a Dunántúlon kérték a tűzoltók segítségét. Személyi sérülésről az OKF-hez nem érkezett bejelentés.

Hajdu Márton kiemelte, hogy a leszakadt ágak több helyen akadályozták a közlekedést is. Balatonszárszó és Szántód között felsővezeték-szakadás okozott problémát. Szigetvár és Szentlőrinc között pedig a vasúti sínre dőlt egy fa, így a vonat nem tudott továbbhaladni.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: Budapesten mintegy 20 helyszínre riasztották a tűzoltókat.

A fővárosban is főként kidőlt fák és többméteres letört ágak okoztak károkat. Az I. kerületi Harkály utcában egy hétméteres fa dőlt rá egy autóra. A XI. kerületi Bártfai utcában szintén autóra dőlt egy fa. A XXII. kerületben a járdára és az úttestre dőlt egy csaknem tíz méteres fa. A XI. kerületi Kanizsa utcában egy épületet rongált meg a viharos erősségű szél - ismertette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rászorulóknak jövőre már nyáron is járna ingyenebéd

A nyári tanítási szünetben is kötelezően ingyenessé tenné 2016-tól a kormány a rászoruló gyermekek… Tovább olvasom