Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kiengedték az előzetesből a brutális szülőket

Kiengedték az előzetes letartóztatásból szerdán azokat a szülőket, akiket négy gyermekük brutális molesztálásával vádolnak. A két szülő - az ügy első- és másodrendű vádlottja - a lakhelyét nem hagyhatja el, de kiengedésük már nem jelent veszélyt a korábban zaklatott és bántalmazott gyerekekre, őket ugyanis még 2008-ban kiemelték a családból.
A Czibrik Attila vezette bírói tanács lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az első- és másodrendű vádlottak, vagyis a gyerekek szülei esetében. A megyei bíróság rámutatott: a vádlottak évtizedek óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rásonysápberencsen élnek, itt dolgoztak, más településen nem rendelkeznek rokonsággal. Szökésüktől, elrejtőzésüktől nem kell tartani, így a bizonyítás hátralévő részét sem veszélyeztetik.

Emellett elrendelték a gyerek nyomozási bíró általi újbóli kihallgatását. Az ügyész és a védő is további tanúk meghallgatását kezdeményezte. A bíróság legközelebb jövő év január 26-án folytatja a büntetőper tárgyalását.

A vád - a 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja ellen - 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények.

Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő korábban az MTI-nek azt mondta: az egyik borsodi faluban élő három vádlott - a gyermekek apja, anyja és nagyapja - közös háztartásban, együtt nevelte 2008-ig a négy kiskorú fiút. A gyerekek a cselekmények időpontjában, 2008-ban 10, 9, 8 és 4 évesek voltak. A vádlottak mindhárman rendszeresen bántalmazták a gyerekeket, és szexuális aktusokra kényszerítették őket.

Hozzátette: a felnőtt hozzátartozók hetente többször is verték, illetve zaklatták a négy gyermeket, emellett még a család kutyájával is fajtalankodásra kényszerítették őket. Később az állattal brutális kínzások közepette végzett az apa, a gyermekek szeme láttára.

Martossy György közölte: a cselekményeket évekig folytatták a vádlottak. A bántalmazások azonban nem szűntek meg. A szülők és a nagyapa rendszeresen puszta kézzel vagy seprűnyéllel, bodzavesszővel ütlegelték a gyerekeket.

Azt is elmondta, hogy a négy gyermeket 2008-ban kiemelték a családból, majd nevelőszülőkhöz kerültek; nekik számoltak be a velük évek alatt megtörtént szörnyűségekről.

A vádlottak cselekményükkel a gyerekek testi, értelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését súlyosan veszélyeztették. A gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak azóta is.

A kirendelt elmeorvos szakértő megállapította, hogy a vádlottak mindhárman súlyosan pszichopatizálódott személyiségűek, infantilis ösztönvezetésűek, s szexuálisan szadisztikus, erőszakos magatartás jellemzi őket.

Olvasóink írták

 • 7. segítség! 2010. december 09. 12:39
  „És az ilyen rohadt parazita véglényeket még kiengedik? Hol itt az igazság? A tv-ben láttam, hogy a kedves "nagypapa" a bíróságon bottal is alig tudott menni - hogy rúgta volna ki valaki a kezéből - de ilyen aljas mocskosságra azért volt esze. Mentek volta börtönbe, de szívesen megnéztem volna a társaiktól mit kaptak volna.”
 • 6. nagypappa 2010. december 09. 03:43
  „dodó 2010.12.08. 21:44

  Én az ilyen szülőt gondolkodás nélkül agyonverném.
  Ilyen állatnak sem nevethető szörnyeket még a mi pénzünkön etessük is.”
 • 5. dodó 2010. december 08. 21:44
  „2010, december 8 - 20: "Heteken át verte másfél hónapos gyerekét egy üllői férfi és barátnője. A csecsemő november végén került kórházba. Jobb lába eltört, testén több zúzódást és harapásnyomot találtak az orvosok. A nyomozók őrizetbe vették a 18 éves anyát és a 21 éves apát, akik beismerő vallomást tettek, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A kislány állapota már stabilizálódott, de még mindig életveszélyes.
  A kislányt életveszélyes állapotban vitték kórházba még november végén. Állapotát már stabilizálták, de csak az orvosoknak köszönhető, hogy meg tudták menteni életét. Úgy tudjuk, hogy a csecsemő jobb lábát eltörték, valószínűleg a szülei. A rendőrök néhány nap alatt elfogták és őrizetbe vették őket."”
 • 4. lepkehalo 2010. december 08. 21:18
  „Legalább szép karácsonyuk lesz :-/”
 • 3. zero 2010. december 08. 17:57
  „Ez a magyar jog rend .És még azt hittem valami változni fog. Semmi”
 • 2. KolompárRómeó 2010. december 08. 17:42
  „Minden bizonnyal a kirekesztő, rasszista többség hibája, hogy ide jutottak. Ez egy kultúra, amit mi nem értünk meg és még tetézzük is az egészet azzal, hogy bizalmatlanok vagyunk irántuk. Nézzünk magunkba és fogadjuk el őket olyannak, amilyenek. Elvégre így lesz színesebb az ország.”
 • 1. dodó 2010. december 08. 16:26
  „"A vádlottak mindhárman - vagyis a szülők és a nagyapa is - rendszeresen bántalmazták a gyerekeket, és szexuális aktusokra kényszerítették őket - fogalmazott Martossy György. Ennek során rendszeresen, vagyis hetente többször is, a gyerekeknek végig kellett nézniük szüleik szexuális játékait és aktusait, illetve veréssel arra kényszerítették őket, hogy ebben vegyenek részt. Ennek során a négy kisfiút arra kényszerítették, hogy az apa nemi szervét szájukba vegyék, anyjuk nemi szervét pedig nyalogatniuk kellett. Apjuk és nagyapjuk a tiltakozó, síró, fájdalomra panaszkodó kisfiúkkal análisan közösült. A gyerekeket arra is kényszerítették, hogy egymás nemi szervét szájukba vegyék. A nagyapa is többször orálisan elégíttette ki magát a gyerekekkel. A gyerekeknek a család kutyájának nemi szervét is nyalogatniuk kellett. A Borsod megyei vezető ügyész elmondta: a fenti cselekményeket évekig folytatták a vádlottak..." /Magyar Nemzet, 2010.11 23.)

  Kérdés: Ha fehérek lennének, vajon szabadok lennének-e?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárra kész a kormány reformprogramja

Február végére elkészül a Magyar Növekedési és Stabilitási Program, amely Magyarország strukturális… Tovább olvasom