Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kifosztottak egy idős nőt Körmenden

Kifosztottak egy látásában és mozgásában is erősen korlátozott, idős asszonyt Körmenden, a tetteseket elfogta a rendőrség - közölte Szendrődi Barnabás, a város rendőrkapitánya szerdán sajtótájékoztatón.
A sértett lakásából nagy értékű festményeket, porcelánokat és régi könyvritkaságokat vittek el a gyanúsítottak, akik közül ketten fiatalkorúak - mondta a rendőrkapitány. Hozzátette: az ellopott műkincseket hiánytalanul sikerült megtalálnia a rendőrségnek, azokat a tettesek egy helyi régiségkereskedésben adták el, potom áron.

A 82 éves asszony észlelte a betörők zaját a lakásában, de az általa használt helyiségből nem mert kimenni. A rendőrséget sem merte telefonon értesíteni, mert attól félt, hogy az elkövetők meghallják és bántani fogják. A bűncselekményről csak akkor tett bejelentést, amikor másnap a gondozásával megbízott bejárónő megérkezett.

A gyanúsítottak elfogásuk után elmondták, hogy többször is jártak a családi házban és a legutóbbi alkalommal rázárták a lakás ajtaját az idős nőre, nehogy segítséget tudjon hívni.

A három gyanúsított nem ismeretlen a rendőrség számára, korábbról is különböző, vagyon elleni bűncselekmények írhatóak a számlájukra, de erőszakos bűncselekményt nem követtek el, az idős asszonyt sem volt szándékukban bántani. Betöréses lopás helyett azonban ezúttal a sértett idős kora, mozgáskorlátozottsága, látáskorlátozottsága miatt valószínűleg kifosztás lesz a vád ellenük, így súlyosabb büntetésre kell számítaniuk.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a fiatalok, illetve egy rokonuk gyanúsítható tucatnyi lakásbetöréssel, nyaralófeltöréssel is, amelyeket Körmenden és a város környékén követtek el.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2010. június 30. 22:26
    „Fiatalkorú tettesek? Csak nem színes kultúra? Amit nagyon kéne szeretni, mert nélkülük az ország szürkébb lenne?

    Mohácsiviki és kálámpárorbán mit szól a témához? Jöttek már felháborodni és a médiát is kihívták a fröcsögéshez? És miért nem?”
  • 1. dodó 2010. június 30. 22:04
    „"Kifosztottak egy idős nőt Körmenden" a c i g á n y b ű n ö z ő k !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a június 30-ai KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom