Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Kifütyülték a lengyel államfőt Berlinben

Nem érezhette jól magát Berlinben a lengyel államfő. Nézeteit az Európai Unióról, az európai nemzetállamok megőrzésének fontosságáról, a homoszexualitás ellenzéséről visszafogottan kezelték az itteni politikusok.
Kaczynskit nem is akarták szóhoz engedni egyetemisták, tüntettek ellene. A nagyhírű Humboldt Egyetem előadótermében összegyűltek legalább fele kifütyülte a vendéget, amiért az – ezúttal is megismételt kijelentései szerint – nem óhajt hallani toleranciáról a homoszexuálisok és leszbikusok irányában, mondván, ha támogatják az ő kultúrájukat, akkor kihal az emberiség.

Kaczynski az elmúlt évtizedekben nem óhajtott német földre lépni, mert szerinte Németország – Oroszország, a Szovjetunió mellett – a legtöbb kárt, pusztítást okozta hazájának. De most hatvanegy évvel a világháborút követően úgy gondolta, hogy elérkezett az ideje a nyílt beszédnek és egyfajta megbékélésnek.

Eközben mind az Angela Merkel kancellárral folytatott megbeszélésén, mind azon az ominózus egyetemi előadáson, amelyet testőrök szoros kordonjában volt kénytelen megtartani, arról szólt, hogy az Európai Unió nem válhat egyhamar egységgé, szerinte továbbra is az a kívánatos, hogy a nemzetállamok önmaguk intézzék dolgaik nagy részét, a lengyelek nem érdeklődnek a portugálok problémái iránt, mint ahogy fordítva is így van ez. A pénteken megjelent német lapokban cinikus hangon szólnak a cikkek a nemrég beiktatott lengyel államfő első németországi látogatásáról. Sikerről szó sincs.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom