Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Kígyók a fedélzeten

Az FBI egy utasszállító gép első osztályán Los Angelesbe csempészi Seant. Ám valaki leadja a drótot Kimnek, akinek ezek után csak annyi a dolga, hogy megakadályozza a gép leszállását, vagy úgy intézze: Sean ne szálljon le élve a gépről. Különböző méretű és alakú mérges kígyók százait csempészik a repülőgép rakterébe, majd a felszállást követően, távirányítás útján szabadon engedik őket.
rendező: David R. Ellis

forgatókönyvíró: John Heffernan, Sebastian Gutierrez, David Dalessandro
operatőr: Adam Greenberg
zene: Trevor Rabin
producer: Craig Berenson, Don Granger, Gary Levinsohn
vágó: Howard E. Smith

szereplő(k):
Samuel L. Jackson (Neville Flynn)
Nathan Phillips (Sean Jones)
Byron Lawson (Edward 'Eddie' Kim)
Julianna Margulies (Claire Miller)
Rachel Blanchard (Mercedes Harbont)
Flex Alexander (Three G's/Clarence Dewey)
Kenan Thompson (Troy McDaniel)
Keith Dallas (Big Leroy DuBois)
Bobby Cannavale (Hank Harris)
Todd Louiso (Dr. Steven Price)

A film sztorija

Sean Jones éppen terepbiciklizik Hawaii valamelyik festői zugában, amikor váratlanul brutális gyilkosság tanúja lesz. A hírhedt, ám annál titokzatosabb gengszter, Eddie Kim Sean szeme láttára végez egy prominens Los Angeles-i ügyésszel. Sean az egyetlen ember, aki egy életre börtönbe juttathatja a hírhedt bűnözőt, tanúskodnia kell. Ehhez persze az kell, hogy valaki átmentse Seant a szigetről a szárazföldre, mielőtt Kim bérgyilkosai végleg elhallgattatnák.

Nevill Flynn FBI-ügynök a veszélyes feladatok szakértője és készen áll a nagy feladatra: épségben elkísérni Seant Los Angelesbe, és hidegre tenni Amerika egyik legveszedelmesebb bűnözőjét. A terv szerint egy magánrepülő lesz a gengszterek orra elé kivetett csali, miközben az FBI egy utasszállító gép első osztályán Los Angelesbe csempészi Seant, hogy időben megjelenhessen a kihallgatáson. Egy repülőtéri informátor azonban elárulja Kimnek, hogy a magánrepülő csupán csali.

A megoldás: Kígyók a gépen. A gengszterek különböző méretű és alakú mérges kígyók százait csempészik a repülőgép rakterébe, hogy aztán a felszállást követően szabadon engedjék őket. Váratlanul mindenki feladata lesz, hogy a kígyótámadást visszaverjék, biztonságban letegyék a gépet Los Angelesben és valamilyen módon életben tartsák Seant. A csapatnak ugyancsak olajozottan kell működnie, ha túl akarják élni a hüllők támadását, illetve az általuk okozott meghibásodást, amely, sajnálatos módon, 9.000 méter magasságban következik be. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"Mert ez a John Heffernan és Sebastian Gutierrez forgatókönyvírók által
kiötlött, gonosz alapötlet nem más, mint játszótér: többféle fóbia ötvözésére építve rémíti meg a nézőt, ám kikacsintós hangvétele miatt nem kell, nem is lehet igazán komolyan venni. A Kígyók a fedélzeten bevallottan az olyan, öniróniával bőven átitatott állathorrorok kedvelői számára készült, mint A szörny vagy a Mérges pókok. Aki vevő az ilyesmire, az garantáltan jól fog szórakozni!"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom