Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz Erdélyben

A Maros megyei Balavásár közelében pénteken délelőtt kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz, az első hírek szerint a tűznek nincsenek sérültjei.
Az Agerpres hírügynökség közlése szerint a magyar rendszámú autóbusz a csíksomlyói búcsúra szállított zarándokokat, amikor a Maros megyei Balavásár (Balauser) és Kelementelke (Calimanesti) között kigyulladt. Az utasoknak sikerült elhagyniuk a járművet, mielőtt még a lángok elterjedtek volna.

A Maros megyei katasztrófavédelem szóvivője, Liviu Danciu főhadnagy az MTI-nek elmondta, a tüzet helyi idő szerint 9 óra 37 perckor jelezték, elsőként a balavásári és az erdőszentgyörgyi tűzoltókocsi ért a helyszínre, de két marosvásárhelyről kiküldött tűzoltókocsi is bekapcsolódott az oltásba. Az autóbuszon 71 utas és két sofőr utazott, valamennyiüknek sikerült időben elhagyni a járművet, amely szinte teljes egészében kiégett. Az oltás idején a Balavásár-Szováta országúton mindkét irányban szünetelt a forgalom.

Sagyebó István, Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, személyesen is járt a helyszínen. Tájékoztatása szerint budapesti zarándokok utaztak az autóbuszon. "Az utaslistát ellenőriztük, meggyőződtünk, hogy mindenki leszállt a buszról" - nyilatkozta a polgármester. Hozzátette, a csomagok egy részét azonban nem sikerült megmenekíteni. "Az oldalsó csomagtérből sikerült kiszedni a csomagokat, de a motorhoz közelebb levő hátsó pótcsomagtartóban megégtek, vagy megsérültek a csomagok" - nyilatkozta a polgármester.

Máté Domokos balavásári önkéntes tűzoltó elsőként érkezett a helyszínre a bejelentés után négy perccel. Az MTI-nek elmondta, annyira gyorsan terjedt a tűz, hogy nem tudták megakadályozni a busz teljes kiégését. A tűzoltó úgy értesült, hogy az utasokért Csíkszeredából küldenek másik autóbuszt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antiszemita feliratok a Duna-parti mártíremlékműn

Antiszemita feliratokat festettek péntekre virradóra a Duna-parti mártíremlékműre Budapesten - írta… Tovább olvasom