Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Kihallgatták a cégtulajdonost

Kihallgatták a közelmúltban élelmiszer-hamisítási gyanúba keveredett

M. E. G. A.-cégcsoport tulajdonosát szerdán Budapesten. Az osztrák férfi ügyvédje „megalapozatlannak és légből kapottnak” nevezte a M. E.

G. A.-cégcsoport osztrák tulajdonosa elleni vádakat. Zamecsnik Péter közölte: védence visszautasítja a magyar hatóságok feltételezéseit.
Stefan Fischer a szerdai, csaknem ötórás kihallgatásra érkezve – amire eredetileg tanúként idézték be, de amelyről egyes hírek szerint gyanúsítottként távozott – azt mondta, hogy cége soha nem hozott forgalomba rossz minőségű árut, nem importált lejárt szavatosságú terméket, kizárólag egy német világcég legjobb minőségű portékáival kereskedett.
Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője megerősítette, hogy öt órán keresztül hallgatták ki a M. E.

G. A.-cégcsoport tulajdonosát. Hozzátette azonban, hogy a kihallgatásról nem adhat információt, mert azzal veszélyeztetné a nyomozás sikerességét.
A december elsején kezdődött fokozott élelmiszer-minőségi vizsgálódás során múlt kedden kiderült, hogy nagy mennyiségű, lejárt szavatosságú terméket csomagoltak át egy törökbálinti óriásraktárban, majd egy nappal később három újabb törökbálinti élelmiszerraktárban találtak a hatósági ellenőrök szabálytalan csomagolású és hamisított dátumú árukészleteket.
Virsinger György, a Pest Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás vezetője megnevezte a magyar bejegyzésű, de külföldi tulajdonban lévő cégeket, amelyek a feltételezés szerint a nagy mennyiségű áruhamisításban érintettek.
Stefan Fischer már kedden cáfolta a vádakat, amelyek szerint tudatosan romlott árut forgalmazott volna, s azt állította, hogy a jó hírnevét rontó, célzott kampánnyal ki akarják szorítani a piacról.
Virsinger György december 7-i sajtótájékoztatóján közölte: a vizsgálat szerint a szavatossági időt a címkéken meghamisították, s valótlan dokumentumokkal látták el a termékek jelölését. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit jelent önnek a hűség napja?

Tovább olvasom