Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Kihallgatták Marcelo Lippit

Három órán át hallgatták meg a római ügyészségen az olasz szövetségi kapitányt, Marcelo Lippit. Részletek az ügyről itt.
Marcello Lippi olasz szövetségi kapitány
Marcelo Lippi
kihallgatásának jegyzőkönyvét nem hozták nyilvánosságra, annyit tudni, hogy a válogatott edzőjét, aki 2004-ig a Juventus edzője volt, a német világbajnokság után várják ismét a hatóságok. Olaszország a világbajnoksági szerepléstől vár megváltást a focibotrány szégyenétől.
A gyanú azonban éppen az, hogy a válogatott játékosait nem tehetségük szerint szólították, hanem a Juventus teljhatalmú ura, Luciano Moggi parancsára engedelmeskedett Lippi is.

A háttérben az olasz labdarúgói életet mozgató GA áll, az a cég, amely több mint 300 játékost és edzőt menedzsel Itáliában. A cég nem másé, mint Moggi fiáé, és itt dolgozik Lippi fia is. Mint kiderült, politikusok, bírók is szívességet kértek és kaptak Moggitól: ingyenjegyet a stadionba, ingyen vacsorát.

A labdarúgás történetének legborzasztóbb botrányáról beszélt a FIFA elnöke, a svájci Joseph Blatter. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezetője szerint, ha ilyesmi mondjuk Madagaszkáron történt volna, akkor is súlyos lenne, de hogy pont Olaszországban, ahol a foci szent... Egész Itálián esett szégyenfolt. A FIFA vizsgálatot indított három olasz csapat játékosa ellen, akik mérkőzésekre fogadtak. Ez tiltott a labdarúgók és rokonaik számára is. A FIFA elnöke végül kijelentette: Olaszország még meg is nyerheti a világbajnokságot, de lehet, hogy a botrányba belekeveredett sztárjátékosok helyett másodrendű focistákkal kellene pályára lépni. Tiszta lappal talán könnyebb lenne nyerni is.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom