Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Kihirdették a Felsőoktatási minőségi díj nyerteseit

Az évente kiosztott díjjal azon felsőoktatási intézmények teljesítményét ismerik el, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert.
Kihirdették a Felsőoktatási minőségi díj ez évi nyerteseit: szervezeti egység kategóriában a Debreceni Egyetem műszaki kara kapta az elismerést, arany fokozatú elismerő oklevélben részesült a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki és informatikai kara, valamint a Pannon Egyetem mérnöki kara - tájékoztatott a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) hétfőn.

A közlemény szerint felsőoktatási intézmény kategóriában a Szolnoki Főiskola ezüst fokozatú elismerést kapott, míg a Széchenyi István Egyetem bronz fokozatú elismerő oklevélben részesült.

Az évente kiosztott díjjal azon felsőoktatási intézmények teljesítményét ismeri el a kormány, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert, ennek részeként folyamatos, stratégiai jellegű minőségfejlesztést valósítanak meg.

További elvárás, hogy az Európai minőségi díj követelményrendszerével összhangban támogassák az önértékelésen alapuló minőségfejlesztést, folyamatosan figyelemmel kísérjék és értékeljék a szolgáltatásaikat igénybe vevő partnerek elégedettségének alakulását, a gyakorlatban alkalmazzák az egymástól való tanulást, az összehasonlításon alapuló fejlesztést, valamint a sikeres megoldások átvételét.

A díjat elnyerők vállalják, hogy a pályázat kidolgozása által nyert tapasztalataikat közzéteszik az intézmény honlapján.

Az elmúlt tanévben hat pályázat érkezett a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba, kettőt felsőoktatási intézmény, négyet pedig felsőoktatási intézmény szervezeti egysége nyújtott be.

A pályázatok értékelése több szinten történt. Az önértékelésen alapuló pályázatokat először formai szempontból ellenőrizték, ezt követte a tartalmi értékelés, amelyet minden pályázat esetében három, egymástól független szakértő értékelése jelentett, akik ezután közös véleményt fogalmaztak meg. Az értékelők minden pályázót felkerestek, a látogatást követően fogalmazták meg javaslataikat és terjesztették azokat a független szakértőkből álló Felsőoktatási Minőség Díj és Minőségfejlesztési Bizottság elé.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a bizottság javaslatait elfogadva hozta meg döntését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatért a lopott áruért - elfogták

A letenyei bevásárlóközpont falánál hagyta a boltból lopott áruval megpakolt reklámszatyrokat egy… Tovább olvasom