Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Kihívó nélkül marad Mesterházy

Az MSZP elnöki posztjára Mesterházy Attila kapta a legtöbb jelölést, és várhatóan nem akad kihívója a Népszabadság szerint, amely úgy értesült: az MSZP országos vezetése tagjainak, illetve a pozíciókra jelölteknek két napjuk van arra, hogy jelezzék, elfogadják-e a pártszervezetek jelöléseit, és elindulnak-e a július 10-i kongresszus tisztújító megmérettetésén.
A lap információi szerint az összes betölthető vezetői posztot figyelembe véve (körülbelül húsz pozíció) közel száz jelölés érkezett, azaz a szórás meglehetősen nagy.

Az bizonyosnak látszik, hogy az elnöki posztra Mesterházy Attila kapta a legtöbb jelölést. Az elnökhelyettesi posztra (ebből az alapszabály szerint több is lehet, de várhatóan csak egyet, esetleg kettőt választanak majd) Molnár Csaba kapta a legtöbb ajánlást, a volt kancelláriaminiszter azonban még nem döntötte el, hogy indul-e, és nem válaszolt még Szekeres Imre jelenlegi elnökhelyettes sem, aki várhatóan szombaton közli döntését - írta a lap.

Megküldte levelét viszont a Katona Béla vezette jelölőbizottságnak Hiller István és Ujhelyi István. A volt kulturális minisztert elnökségi tagnak és választmányi elnöknek jelölték, de Hiller közölte: formális tisztséget nem ambicionál. Ujhelyi majd minden pozícióra kapott jelölést (pártelnökit is), az Országgyűlés alelnöke viszont kijelentette: az ellenzéki lét újjáépítésében most felesleges a funkcióhalmozás - írta a Népszabadság.

A lap szerint komoly érdeklődés a választmány elnöki székéért mutatkozik: a jelenlegi vezető Simon Gábor mellett Botka László is erősen esélyes, de elfogadta az erre való jelölést Szanyi Tibor is.

Olvasóink írták

 • 9. jozko 2010. június 26. 17:29
  „Aki k ismernek, tudják: van egy kedvenc tesztfeladatom a kreativitás ellenőrzésére! Minden résztvevővel kitölttettem volna...”
 • 8. cyt 2010. június 25. 16:49
  „:-))) Akkor most mit is mondanak SAJÁT MAGUKRÓL???? Vagy TERMÉSZETESEN él a "kettős mérce" elve, és ami náluk "egyszemélyes jelöltség" az nem ugyanaz, mint más pártoknál az "egyszemélyes jelöltség"???? Nekem a nagyon bölcs magyar közmondás jut eszembe; nem szól szám, nem fáj fejem.”
 • 7. achilleus 2010. június 25. 14:55
  „NÉZŐPONT:
  A Jobbikra a választók 9 százaléka voksolna. Tovább tart az MSZP agóniája (6 százalék), és támogatottsága lassan már az LMP szintjére kerül (5 százalék). Egy mostani választáson a részvételüket biztosra ígérő, aktív válaszadók között a Fidesz-KDNP 67 százalékon áll, egyedüli ellenzéki pártként pedig a Jobbik eredménye írható le két számjeggyel (10 százalék).”
 • 6. achilleus 2010. június 25. 14:54
  „TÁRKI:
  (...) Az MSZP tábora a teljes lakosság körében 10, a biztos szavazók között 13 százalékos - áll a Tárki elemzésében. Az új parlamenti pártok közül a Jobbik 10, az LMP 6 százaléknyi biztos szavazóra számíthat, a teljes népességen belüli támogatottságuk 7, illetve 4 százalékos. A Tárki kutatása ezer ember megkérdezésével készült június 3. és 15. között.”
 • 5. achilleus 2010. június 25. 14:52
  „Műsorajánló: 2010. június 26. szombat 18.05 (....)
  Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő - Budapesten gyakorlatilag változatlanul folyik a hatalmi osztozkodás, miközben a pozícióik átmentésén fáradoznak a szocialisták - állítja Szanyi Tibor MSZP-s képviselő a pártja internetes honlapján megjelent nyílt levelében. Szanyi lényegében útnak eresztené az MSZP teljes vezérkarát és totális támadást intéz Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő ellen." - Hirtv - Sziluett”
 • 4. szilléri 2010. június 25. 14:22
  „,,Ez a harc lesz a végső .-.........................."

  MKP, MDP, MSZMP, MSZP, LMP”
 • 3. rozator 2010. június 25. 12:18
  „Mert a királyság jobb, ugye?”
 • 2. jozko 2010. június 25. 08:36
  „"Bús düledékeiden...."”
 • 1. KolompárRómeó 2010. június 25. 06:53
  „Hú, de demokratikus párt! És ők hápognak a fidesz "diktatúrája" miatt.

  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/mesterhazy_szerint_aggalyos_a_fidesz_hatalomgyakorlasa/2165350/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomott áron sem mennek a szállodák

Noha az idén egy kissé már javulnak a turisztikai adatok, a válság miatt piacra került szállodák… Tovább olvasom