Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Kijelölték az új devecseri lakópark helyét

Kijelölték a Devecserben épülő új lakópark helyét, a terveket Makovecz Imre tervezőcsapata készítette - tájékoztatott Toldi Tamás, a város polgármestere kedden.
Első lépésként a Leier Hungária Kft. tizenöt lakásos sorházat épít a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecserben, és vállalta, hogy karácsonyra beköltözhetnek a lakásokba az érintettek. Várhatóan félmillió eurós (csaknem 140 millió forintos) költséggel építik fel az előre gyártott elemekből álló sorházat, amelyben 70-80 négyzetméteres lakásokat alakítanak ki.

A polgármester elmondta, hogy a lakópark Devecser határában, a Leier téglagyárával szemben épül fel. Kedd délután érkeznek a helyszínre a kormány által megbízott tervezők, Makovecz Imre irodájának munkatársai - tájékoztatott Toldi Tamás. Elmondta, hogy a terület adott volt: a település magasabb pontján helyezkedik el, és az önkormányzat már korábban kijelölte lakóparképítésre.

Több típustervet mutatnak be a tervezők az építési hatóságnak és a Leier képviselőinek, ezek alapján közösen döntenek arról, hogy a "falusias" vagy a "kisvárosias" jellegű házakat építsenek.

A polgármester szólt arról is, hogy még nem lehet tudni, pontosan hány lakást építenek, osztrák-magyar összefogással ugyanis folyamatosan gyűjtik a pénzt az iszapkatasztrófa áldozatainak. Az összegyűjtött adományok és a Leier felajánlásának összehangolásával döntenek majd arról, hogy végül mekkora lakópark épül Devecserben.

Olvasóink írták

  • 1. keiner 2010. október 12. 15:13
    „És mi lesz a többiekkel a két másik falúban? Tovább kell lakni a szenyeszett házokban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geréb-per - kivérzett állapotban vitték el a szülő nőt

Kivérzett állapotban vitték a szülő nőt a kórházba 2007. október 30-án - mondta Dombai Gyula szakértő Geréb Ágnes büntetőperében kedden. Tovább olvasom