Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kilakoltatás Győrben rendőrökkel

Győr - Rendőröknek kellett kilakoltatniuk egy győri asszonyt kedden. 13 év pereskedés után tették ki lakásából, szerinte jogtalanul.
Azt állítja, hogy egy hivatali hiba miatt kellett kiköltöznie. Az önkormányzati lakás bérleti szerződésére tévedésből azt írták ugyanis, hogy az szolgálati lakás, és ezen a jogcímen tényleg nem használhatta az ingatlant. Az önkormányzati bérlakásokat kezelő Inszol Zrt-nél azt mondták: jogerős bírósági határozat alapján intézkedtek. A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége is megjelent a kilakoltatáskor, csaknem 15-en keltek az asszony védelmére.

A győri asszony elmondta, hogy szülei korábban főbérlőként laktak a lakásban, haláluk után pedig ő fizette a lakbért, hátraléka nem volt. Úgy véli: tévesen és szabálytalanul került évekkel ezelőtt az önkormányzati lakás bérleti szerződésére, hogy az szolgálati lakás. Most pedig azért kellett elhagynia otthonát, mert ilyen jogcímen ő már nem használhatja az ingatlant. Az asszony bírósághoz is fordult, de a városi, a megyei és a Legfelsőbb Bíróság is jogosnak találta a kilakoltatást.

A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége viszont az asszony védelmére kelt. Éliás Ádám, a szövetség elnöke elmondta, hogy a kilakoltatáskor intézkedő rendőrök bántalmazták az asszonyt. A rendőrök viszont azt állítják: a nő nem engedte be őket a lakásba, és ellenállt, az egyik rendőrt meg is rúgta, ezért előállították a Győri Rendőrkapitányságra. Tanúkat is meghallgatnak, és azt is vizsgálják, hogy történt-e hivatalos személy elleni erőszak - közölte Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Birkás Tivadar, a Győri Inszol Zrt. sajtóreferense szerint az asszony kilakoltatásával kapcsolatban a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletet hozott, amely kötelező érvényű. Ennek alapján végezte el a bírósági végrehajtó kedden a kilakoltatást.

Az asszony lakhatásának rendezésére az önkormányzat 2003 óta többször javasolta, hogy a többi ügyfélhez hasonlóan forduljon szociális lakásigénylési kérelemmel a lakásügyben illetékes bizottsághoz, de az asszony nem élt ezzel a lehetőséggel - tette hozzá Birkás Tivadar.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2009. május 13. 07:55
    „Benne lakott, nem jogcim nélküli lakásfoglaló volt, fizette a lakbért, a közüzemi díjakat mi a baj vele? Ennyit a szociálisan érzékeny fityeszes polgármesterről!”
  • 1. dodó 2009. május 12. 22:27
    „Más cím egy kevésbé független portálon: " Megint cigány nő támadt rendőrre"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország a Provident anyacég kolonca

Idén a korábbi várakozásoknál jelentősen alacsonyabb nyereséget érhet el, ám magyarországi… Tovább olvasom