Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kilakoltattak egy 60 éves férfit Székesfehérváron

Kilakoltattak egy 60 éves férfit kedden Székesfehérváron, ingatlanát már korábban elárverezték, kiköltöztetését a jogvédők sem tudták megakadályozni.
A kilakoltatásra azt követően került sor, hogy a férfi házát hiteltartozásának fejében elárvereztette a pénzintézet. A 2008-ban 42 millió forintra értékelt, felújított épülethez 14 millió forintért jutott hozzá az árverésen megjelent egyetlen licitáló.

Az adós az árverést követően előbb kifogással élt a bíróságnál az árverezésen befolyt összeg felosztásával kapcsolatosan, majd a jogvédők javaslatára a kilakoltatásra kitűzött napon keresetet nyújtott be a végrehajtás megszüntetését - azaz a bankkal kötött alapszerződés érvénytelenségnek megállapítását - és a végrehajtás felfüggesztését kérve.

A bíróság végrehajtás megszüntetése iránti perben elutasította a felfüggesztés iránti kérelmet.

Az adós a végzés ellen fellebbezést nyújtott be.

A bíróság ilyen esetekben köteles a végrehajtást kérőnek észrevételezésre kiadni a fellebbezést, a kilakoltatás felfüggesztésére azonban nem volt lehetőség. A nyolcnapos határidő lejárta után a fellebbezés a Fejér Megyei Bíróságra kerül - mondta el az MTI-nek Gieszné Boda Orsolya, a megyei bíróság szóvivője.

A kilakoltatás rendőrök és több jogvédő jelenlétében folyt. Az idős férfi ingóságait a telken levő garázsban raktározták el, ő pedig délután még nem tudta, hol talál átmeneti szállást. Kutyáját egyelőre a jogvédők vették magukhoz.

Kozma József, a Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegélyszolgálat képviselője az MTI-nek elmondta, csak hétfőn értesültek a kilakoltatásról.

A kilakoltatott, februártól nyugdíjas férfi az MTI tudósítójának elmondta, hogy 18 millió forint hitelt vett fel, 3 évig törlesztette, de adóssága mostanra 29-30 millió forint körül lehet. Egy hete kapta meg az értesítést arról, hogy az új tulajdonos kérte a kilakoltatását. Elkeseredetten úgy fogalmazott, hogy "a maffia áldozata" lett.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2011. augusztus 31. 10:13
  „58 évesen 18 millát felvenni banki uzsora kamatra - kb. az ittas vezetéssel egyenértékű cselekedet!”
 • 2. papika56 2011. augusztus 30. 21:32
  „Azt a házat 2008 ban egy kicsit / nagyon ! / felértékelték ? Mert hitel felvételkor mindig jóval nagyobb összegre írták mint valójában ért ! Hova tette a 18 millát mert a házon kívül nem látszott. Ha a kölcsönt ráköltötte a házra --amit mutatott a tv. akkor milyen állapotú volt előtte ? Aki felmérte --az értékbecslő felelőssége HOL van ???
  Mert így kivülről kb. 15 ér..
  2008 ban <moderálva> 57 éves volt ! Hogyan vett fel ekkora kölcsönt ?? Hány évre adták neki ? 30 ra ? akkor már 87 éves lenne ! Miből gondolta , hogy fizetni tudja ?? ennyi idősen már ép eszű ember nem vág bele ekkora adósságba--a mai világba !!
  Biztos munkahely : O, egészség : ? . FELELŐTLENSÉG !!!!”
 • 1. kumisz 2011. augusztus 30. 19:32
  „"A 2008-ban 42 millió forintra értékelt, felújított épülethez 14 millió forintért jutott hozzá az árverésen megjelent egyetlen licitáló."

  NA EZ A SZEMÉTSÉG!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad idén a CinePécs

Finanszírozási problémák miatt idén elmarad a tavaly nagy sikerrel megrendezett CinePécs Nemzetközi… Tovább olvasom