Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kilakoltattak egy négytagú családot

Sopronban az Ógabona tér egyik házából bírói végzés nyomán kilakoltattak egy négytagú családot. A család nem fogadta el a Brennbergbányán felajánlott lakást, inkább a város szociális hálózata segítségére támaszkodtak.
Lapunk információi szerint több éve húzódó ügynek lett vége tegnap, amikor az Ógabona tér egyik ötlakásos műemlék házának egyedüli lakóit – egy négytagú családot – végrehajtó közreműködésével kellett kilakoltatni. Úgy tudjuk, a bíróság már 2004-ben megszüntette az épületre vonatkozó osztatlan közös tulajdonjogot, ám a bírói ítélettel most távozásra bírt család bizonyos fokig továbbra is tulajdonosnak tekintette magát. A kilakoltatást a műemlék épület tetőzetének életveszélyessé vált állapota tette szükségessé. Értesüléseink szerint a családot Brennbergbányára költöztették, de nem fogadták el a felajánlott lakást, inkább a város szociális hálózata segítségével éltek.
A szemtanúk elmondása szerint a kilakoltatás rendjére felügyelő rendőröknek is akadt dolguk: a családfő nem akarta beengedni a végrehajtót és a szállítókat, ezért be kellett törni a kaput. Dulakodás tört ki, végül sikerült megbilincselni a férfit, s érvényt szerezni a törvénynek.
– Élettársamnak is, nekem is ez volt az első lakásunk, sokat költöttünk rá az idők során, érthető, hogy nehéz volt megválnunk az otthonunktól – mondta a rokkantnyugdíjas, kétgyermekes édesanya. – Másfél évtizede vettük meg az utcai házrész földszintjét, amit aztán felújítottunk. Rengeteg pénzt és élőmunkát fordítottunk rá, nehezen fogadtuk el, hogy az új háztulajdonosra szállt minden tulajdonjog. Ettől függetlenül a földszinten üzlethelyiséget alakítottunk ki, sajnos az életveszélyessé vált tető miatt nem kaptunk rá fennmaradási engedélyt. Most egyelőre csak tervezgetjük, hogyan is legyen tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

K&H-ügy: fejlemények

Tovább olvasom