Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.
"A hatgyermekes Gyimovics családdal csobbantunk">

A hatgyermekes Gyimovics családdal csobbantunk

Kilátásban a kamatadó

A kormány úgy tűnik, az ellenzéki kifogások ellenére sem tett le a kamatadóról, a Pénzügyminisztérium szakértői csoportja továbbra is a bevezetését javasolja. A bankszakemberek szerint ez kedvezőtlen lehet a betétekre.
Magyarország felzárkóztatási programját tegnap nyújtotta be a kabinet az Európai Bizottsághoz. Ennek alapján már jövőre a jelenlegi felső, 38 százalékos helyett az alacsonyabb, középső kulccsal adózhatnak az átlagjövedelmek. A szaktárca láthatóan nem tett le arról, hogy 2005-ben a tőkejövedelmeket is megadóztassa úgy, hogy közben a megtakarításokat is ösztönözze.

Ez jelentheti az árfolyam-nyereségadó újbóli bevezetését, illetve a Pénzügyminisztérium szakértői csoportja által javasolt kamatadó bevezetését is. A programból kiderül továbbá, hogy időszerű a munkáltatókat terhelő tb-járulékok mérséklése.
A pénzügyi szakemberek közül többen is javasolták: érdemes lenne megvizsgálni, hogy a kamatadó hogyan hat a megtakarításokra, hiszen az elmúlt évek egyik legsúlyosabb problémája a lakossági megtakarítások csökkenése volt.

Ezen a véleményen van a legnagyobb megyei takarékszövetkezet ügyvezetője is. Makai Frigyesné a Kisalföld érdeklődésére elmondta: egy évtizeddel ezelőtt már létezett Magyarországon kamatadó, de ezt néhány év után megszüntették. Az utóbbi néhány esztendőben csökkent a rendszeres betételhelyezők száma. Az ügyvezető elmondta: a lakossági megtakarításokra a bankoknak és az államnak is szüksége van. A kamatadó újbóli bevezetésével azonban számítani lehet rá, hogy az ügyfelek inkább otthon tartják majd a pénzüket. Makai Frigyesné kiemelte: nem tartja helyesnek, hogy a nyugdíjakból összekuporgatott és a leadózott jövedelmekből megtakarított betétek kamatait megadóztassák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasklub

Győr-Ménfőcsanak. A Hegyalja Idősek Köre holnap délután öt órakor tartja következő rendezvényét a… Tovább olvasom