Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Kilátástalanság okozta a tatabányai családi tragédiát

A pár közösen határozta el, hogy a lehetetlennek vélt anyagi helyzetüket gyilkossággal és öngyilkossággal oldják meg.

Rossz anyagi körülményeik miatti kilátástalansággal indokolta tettét az a férfi, aki szerdán a tatabányai Sport Hotelben felvágta két gyerekének és élettársának az ereit, majd magát is megsebesítette - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.

Léber Gabriella tájékoztatása szerint a családfő elismerte tettét. Elmondta, hogy hiába próbálkozott hazai és külföldi munkavállalással. Élettársával közösen határozták el, hogy a lehetetlennek vélt helyzetet gyilkossággal és öngyilkossággal oldják meg.

Kedd este gyógyszerrel próbálkoztak, de az hatástalannak bizonyult, ezért szerda reggel a családfő élettársa belegyezésével csuklótájékon megvágta mindkét gyermek ütőerét, majd ugyanezt tette élettársával és önmagával is.

Léber Gabriella elmondta, a halál beálltának elhúzódásával a férfiban megszólalt a lelkiismeret, és értesítette a mentőket, akik megmentették a család életét. A férfi és élettársa ellen több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Őrizetbe vételük mellett kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A sajtóreferens közölte, hogy a tervezettől eltérően nem tartanak sajtótájékoztatót az ügyben, és a büntetőeljárás további részleteiről annak lezárásáig nem adnak tájékoztatást.

A sérültek nincsenek életveszélyben, de a család kérésére több információt nem adhat az ellátott betegek állapotáról - tájékoztatta az MTI-t Balogh Márta, a Szent Borbála Kórház sajtóreferense.

Korábban írtuk:

Egy férfi felvágta két gyerekének és feleségének az ereit, majd magával is végezni próbált a tatabányai Sport Hotelben, a mentők mindannyiukat kórházba szállították - mondták el a szálloda névtelenséget kérő munkatársai az MTI-nek. A történteket a rendőrség közleményben megerősítette.

A személyzet a tragédiáról a mentőktől értesült, akik a 109-es szobából érkezett hívásra mentek ki a hotelbe. A család magyar állampolgárokból áll, több hete a szállodában laktak.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a rendőrség honlapján az esetről annyit közölt: két gyermeket és két felnőttet szállított kórházba a mentő szerdán délután egy tatabányai hotelből vágási sérülésekkel, amelyeket a család férfi tagja okozott feleségén és gyermekein, majd önmagát is megsebesítette. A családot a hotel portása találta meg, miután 10 óráig nem hagyták el bérelt szobájukat.

Az eset részleteiről a körülmények tisztázása után sajtótájékoztatón számol be a főkapitányság - áll a közleményben.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. howatowabb 2012. augusztus 24. 20:34
  „Aranea! Ne arénázz! Elég szomorú, ha te épp így tettél volna! Ha van gyereked, zárd kulcsra éjjelre magad köré a szobát, ha meg nincs (erős a gyanúm, hogy nincs!), akkor pedig inkább ne is csinálj olyat( gyereket)! Kár volna!
  Késsel menni a gyerekednek? Épp így tenni???! Gratula.”
 • 37. Aranea 2012. augusztus 24. 17:53
  „A rózsakerthez hasonló "mindentnagyonjoltudók" miatt dönt az ember az öngyilkosság mellett.
  Más ok nem is kell...”
 • 36. papika56 2012. augusztus 24. 16:44
  „T. 34. rózsakert.
  Nem csak pénzen múlik a segítség ! Sokszor elég ha meghallgatják a másik baját. Lehet ötleteket, jó tanácsokat is adni , amiből esetleg kitudja magának gondolni a megoldást.
  Sokszor nem is a pénzen múlnak dolgok. Egy kis figyelem, emberség ,a másik lelki segítése --segíthet ilyen tragédiák elkerülésében.
  Én is szoktam segíteni. Nem alapítványokon keresztül --élőbe, személyesen. Családok élnek körülöttünk igen nehéz körülmények között. Nem csak karácsonykor segítek ....év közben is . Ruha-cipő, 1 szatyor kaja, gyümölcs, krumpli amit otthon megtermelek. Nem pénz kérdése !
  Egy jó szó néha többet ér 100 .-ft nál. szerintem.”
 • 35. rózsakert 2012. augusztus 24. 15:21
  „degítettem----- segítettem akart lenni....sorry.”
 • 34. rózsakert 2012. augusztus 24. 14:59
  „32.Qllancs 2012.08.24. 12:50

  szép és valóban emberi gesztus lenne...........ahányszor degítettem-majd mindig átverés lett volna a vége - vagy lehúzás.....egy idő után empátia lesz a nyerő....sajnos.

  itt is volt a dm-en nem egy lehúzós történet.......valaki-valakik erőn felül eladósodnak...ÖN kifizeti helyettük a cehhet???????????????????tegye.”
 • 33. balihoho 2012. augusztus 24. 14:01
  „Magyarországon, egy magát családbarátnak nevezett kormány gyakorolja a reá testált hatalmat. vajon milyen viszonyok vannak olyan államokban, ahol magát családbarátnak nem hirdető kormány van hatalmon? "Senkit nem hagyunk az út szélén!"”
 • 32. Qllancs 2012. augusztus 24. 12:50
  „Borzalom ami itt nap mint -nap megy !
  A TV 2 híradó --1 órán keresztül csak az ilyen és hasonló halál eseteket mondja be !
  Se itthon--se külföldön nem boldogúltak --valami bibi lehetett.
  Nem ez a megoldás, hogy kinyírja a családot !Hogy volt a 2 felnőttnek ilyen gondolata --amit a gyerekekkel csináltak ?? Milyen lelkiállapot kell ,hogy ezt kigondolják ?? Felfoghatatlan, tragádia. Gyanítom még sok-sok család van hasonló kilátástalan helyzetben !!
  Hol a család ?? a barátok ???
  EMBEREK !!! segítsünk egymásnak ! FIGYELJÜNK egymásra !!! Sokszor 1-2 szó, beszélgetés is sokat segíthet !Maradjunk már meg embernek ! Törődjünk --figyeljünk egymásra !!!!!!!!!!!!!”
 • 31. Queenmargareth 2012. augusztus 24. 12:02
  „3 és a gyerekek????????”
 • 30. uborka 2012. augusztus 24. 11:55
  „a 22-ES SZÁMÚ ÍRÁSBAN FOGLALTAKKAL ÉRTEK EGYET, SAJNOS MINKET IS EZ FENYEGET, DE ÖNGYILKOS NEM LESZEK, INKÁBB A SITRE MEGYEK OTT MEG VAN MINDENEM..JÖN A TÉL ÉS MEG PRÓBÁLOK BE JUTNI, REGGELI,EBÉD VACSORA. SZÁLLÁS, RUHA, MUNKA NINCS ÁT PIHENJÜK A TELET, VAGY TALÁN TÖBB ÉVET A NYUGALOMBAN.OTT NEM KELL KERESNI SEMMIT MINDEN VAN.....”
 • 29. rózsakert 2012. augusztus 24. 10:40
  „A hasonló cikkeket olvasva az tetszik igazán-hogy mindig valami külső tényező a hibás....ha egy család elszegényedik....csak más lehet s hibás....persze ez főleg hunniára igaz............lehetőség ezrével van---LEGÁLIS---CSAK ÉLMNI KELL VELE---ÉS MEGTALÁLNI..........persze a sültgalamb a nagyszámok törvénye alapján előbb-utóbb valamelyik üres-tátongó szájba betalálhat.

  HA ŐK VALÓBAN ÖNGYILKOSOK AKARTAK VOLA LENNI-VAN HUMÁNUS ÉS GYORS MÓDSZER.......DR EVAZAN -IGENIS JÓL LÁTJA........egy kis médiafelhajtásban gondolkodtak-----------NEM ELFELEJTENI.-MINDENKINEK A ZSEBÉBEN A MARSALLBOT------CSAK UGYI EZÉRT VALAMIT TENNI IS KÉNE!

  NEM MÁSRA-ÁLLAMRA-POLITIKUSRA---STB-STB ....BANKOKRA---EZ IGAZSÁGKERESŐ FÉTISE!!!!!!!!!!------dobálni minden sarat.

  ISTEN IS KINYILATKOZTATTA: FIAM VELED MINDENT-DE NÉLKÜLED SEMMIT!”
 • 28. Aranea 2012. augusztus 24. 10:05
  „Teljesen át tudom érezni a lelkiállapotukat, én is így tettem volna.
  Jobb lett volna nekik, ha nem pofázik bele a lelkiismeret. Így aztán végképp elk*rták a sorsukat.”
 • 27. igazságkereső 2012. augusztus 24. 09:55
  „Egy idő után, mikor már minden reményvesztetté válik, az elme felmondja a józan ítélőképességet! Ilyenkor történnek meg ezek a rendkívül tragikus, szinte megváltoztathatatlan dolgok!Bizony jó lenne már ennek a társadalomnak felébrednie, ahelyett, hogy itt néhány hozzászóló sületlenségét kellene olvasni! Persze a nagy probléma az,hogy egy beszari, gyáva nemzettel azt tesz minden kormány, amit csak akar! 2010-ig nem kellett volna hagyni, hogy az ország padlóra kerüljön, hanem lépni kellett volna, de sajnos a mi társadalmunk a "sündisznóállást" kedvelte mindig, egyéni és a többséget magával ragadó épeszű tiltakozásokra képtelen volt, ha volt is ilyen jellegű megmozdulás, akkor az a csőcselék szintjére ment le, melyet a Miferink is kitűnően rendezett meg, miközben a rendőrség (az akkori alias: Gergényi Péter vezetésével) is elállatiasodott módon járt el, de ez már a múlt! Az elmúlt 10 év olyan pénzügyi káoszt okozott az országban, hogy azt rendbe tenni nem gyerekjáték! Nagyon jól ki tudta fosztani országunkat Draskovics Tibor akkori pénzügyminiszter, hiszen az Ő idejében vontak vissza több helyről és helyenként 600-800 milliárd forintot. Hová tűnt el ez a mennyiségű pénz, hiszen a kormányváltásra már 15000 milliárdos lett az államháztartási hiány! Szóval meddig fog még némaságba és semmittevésbe torkollni a hazardírozók és pénzkimentők felelősségre vonásának elindítása?!”
 • 26. szandokán 2012. augusztus 24. 08:48
  „Ez a leggyávább cselekedet,ezzel az erövel minden harmadik Magyar felhuzhatná magát az első fára,hogy egyenesedne ki Orbán Viktor EKG-ja.”
 • 25. Egyolvasó 2012. augusztus 24. 07:36
  „És a vörös iszap károsultjai, akiknek mindenük oda lett, azok mit tegyenek?????????????????????????????????”
 • 24. vasorrúbába 2012. augusztus 24. 05:44
  „Miért laktak hónapok óta hotelben ha nem volt pénzük? Idióták akiktől el kell venni a gyerekeket és még láthatást se engedélyezni!!!”
 • 23. nanemaaa 2012. augusztus 23. 23:44
  „22. Narumon
  Nem olvastad amiket korábban írtam. A szerencsétlen család napi több, mint 34.000 FT-ért lakott a tatabányai Sport Hotelben. Az alig kevesebb, mint az a 47.000 ami a narancsivadékok szerint egy honi állampolgárnak egy hónapra is bőségesen elegendő. Ennek a bizonyos 4 tagú családnak nem két szelet kenyérre, hanem legalább 50.000 Ft-ra futotta. Abból azért lehet már villanyszámlát is fizetni.
  "A család magyar állampolgárokból áll, több hete a szállodában laktak." Ezek alapján csak a szállodai költségeik közel fél millió volt. Jelentkezzen az a panel proli, aki heteket tudna egy szállodában tölteni, napi 34.000 Ft-os szobaár mellet! Akkor milyen nincsteleneket sajnálunk itt? Nem akartok esetleg gyűjteni a megsegítésükre? Mint Isaurának egykoron.”
 • 22. Narumon 2012. augusztus 23. 22:41
  „Sajnos szerintem egyre több ilyet fogunk hallani.
  Előszőr a gázt kapcsolják ki, majd a villanyt, utána a 4 tagú családnak naponta jut 2 szelet kenyér, később annyi sem....”
 • 21. Szurkoló 2012. augusztus 23. 21:47
  „Uram Isten, mi kell történjen egy épeszű édesapával, édesanyával ahhoz, hogy ezt a döntést meghozza????
  Szerencsétlen emberek, szegény gyerekek.... De borzalmas ez az egész...”
 • 20. howatowabb 2012. augusztus 23. 21:25
  „No, de idiótaság ide, baromság oda, mi vezet egy felnőtt családfenntartó embert, hogy ilyen félelmetes dologra ragadtassa magát?! Hogy a kedves neje nem csapta idő nap előtt fejbe! Nyúlt volna késsel a gyerekem felé, biztos beledöftem volna. Aztán már meg is oldódott a kilátástalan helyzet, árvasági. PONT. Én ennyire érzéketlen vagyok.”
 • 19. Queenmargareth 2012. augusztus 23. 21:09
  „18. Igazad van, nem tudom miért úgy emlékeztem, vagy úgy vettem le, hogy keresztben vágta...”
38 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Orbán és Matolcsy kezdjen reális gazdaságpolitikába vagy távozzon!

A kormányzati kommunikációs gépezet sem tudja elhazudni: rosszabbul élünk - írta közleményében Józsa… Tovább olvasom