Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Kilenc gyertya a nyúli mazsorettek tortáján

Az alapítók közül nyolcan még mindig forgatják a botot, s a fellépéseken túl tanítják, irányítják a kisebbeket. Kilencéves a nyúli mazsorett, a kislányokból azóta igazi hajadonok lettek.
Bán Csabáné a közös élményeken túl igazi sikernek azt tartja, hogy a kezdeti 17-es létszám mára 72-re nőtt. Az óvodáskorúaktól a felnőttekig öt csoportban, szombatonként próbálnak.
– A mazsorett a kitartó munkára, a fegyelemre tanít – szögezte le Bán Csabáné, a nyúli mazsorett vezetője. – Egyre bonyolultabb, táncosabb koreográfiát tanulunk úgy, hogy abban a lányok is örömüket leljék. A közönség szeretete, az együtt töltött idő meghálálja a befektetett munkát.

„ Az életünk részévé vált a mazsorett, fantasztikus közösség a mienk. Igaz, már főiskolára járok, de a szombat szinte csak a táncé. A párom is elfogadta ezt, gyakran elkísér bennünket.”
– Az iskolánk életében is nagy öröm a mazsorettek tevékenysége – vallja Győriné Csendes Gyöngyi igazgató. – Az országos eredmények már az óvodáskorúakat is a csoporthoz való csatlakozásra sarkallják, így alig akad család, ahol ne táncolna fiatal. Büszkék vagyunk rájuk. Helyi képviselőként is azon fáradozunk, hogy a művészeti élet éppúgy része legyen a tananyagnak, mint az illemtan vagy a viselkedés. Nagyon hiányzik a községből viszont egy olyan sport-, illetve kulturális központ, amely a mazsorett fellegvára is lehetne.
„ Rendkívül jó a csapatszellem, egymás életéről szinte mindent tudunk, együtt bulizunk, a programjainkat is együtt szervezzük. Igaz, már dolgozom, de igyekszem a próbákra ideérni.”
A nyúliak – a téti, a pázmándfalui, az öttevényi és a lébényi mazsorettcsoportok megalakulásával – „megfertőzték” a kistérséget. Eddigi legnagyobb eredményük, hogy a kétévente rendezett gyulai tűzoltó-zenekari és mazsorettfesztiválról másodszorra is elhozták a pálmát. A juniorcsoport idén a zsűri különdíját vehette át. Vándordíjak, serlegek bizonyítják: a nyúliak munkáját maximálisan elismerik a hazai versenyeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polónium

Két hete még szinte senki sem hallott a polóniumról, de Alekszandr Litvinyenko (képünkön) orosz… Tovább olvasom