Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Kilenc kórház 56 millió forintot kapott

Budapest - Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 56 millió forintot adott át csütörtökön 9 kórház gyermekonkológiai osztályának.
Az összeget az agresszív kemoterápiás kezelésben részt vevő leukémiás és egyéb daganatos gyermekek gyógyítására használják fel az intézmények. A Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Hemato-onkológiai részlegénél digitális videótükröző toronyrendszert vásárolnak 15 millió forintért. A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Tűzoltó utcai Gyermekkórház) Hematológiai Osztályánál betegőrző-nővérriasztó rendszert szereznek be, amely 10 millió forintba kerül - közölte Naszály György sajtófőnök az MTI-vel.

A Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlege egy életmentő, újgenerációs véralvadásmérő berendezést vásárol 12 millió forintért. A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Szakrendelőnél egy steril boksz speciális fejlesztésére kerül sor 3 millió forintért. A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Onkohaematológiai Osztálya a tumoros, leukémiás gyermekek sikeres gyógyításához nélkülözhetetlen modern, többfunkciós ultrahangot vesz 3 millió forintos támogatással. A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Osztálya infúziós gyógyszeradagoló rendszert vásárol 3 millió forintért. A Bakonyszücsi Daganatos Gyermekek Rehabilitációs Otthona 1 millió forintos támogatást kap a leukémiás gyermekek rehabilitációjára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központjának Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztálya, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ Haematológia-Onkológiai Osztálya és a Vas Megyei Markusovszky Kórház Gyermekosztályának Onko-haematológiai részlege többfunkciós betegőrző monitorokat szerez be, intézményenként 3-3 millió forintért.

Az alapítvány 2003 óta több mint 385 millió forinttal támogatta a leukémiás gyermekek gyógyítási feltételeinek korszerűsítését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélybe került a síszezon Bánkúton

Veszélybe került a síszezon a bükki síparadicsomban, Bánkúton, miután tolvajok elloptak több… Tovább olvasom