Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kilenc város gyűjtött szelektíven hulladékot

Hulladékcsere akcióval köszöntötték a Környezetvédelmi Világnapot kilenc magyar városban, ahol minden a környezetért tenni kész polgár apró ajándékra válthatta a magával hozott újrahasznosítható hulladékot.
A szelektív hulladékgyűjtést koordináló ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft.-vel összefogva hirdette meg a Hozd vissza! akciót, amelyben az idén kilenc település, Békés, Kazincbarcika, Tiszakécske, Gyöngyös, Kiskunhalas, Kisújszállás, Orosháza, Kiskunlacháza és Tiszaújváros vett részt. Sátoraljaújhelyen az árvízi helyzet miatt az utolsó pillanatban el kellett halasztani a rendezvényt.

Azok, akik különválogatott üveg-, fém-, papír-, műanyag- és elektronikai hulladékaikat pénteken a kijelölt gyűjtőszigetnél leadták, a rendezvények házigazdáitól újrahasznosított anyagokból készült használati tárgyakat kaptak.

A szervezők közben az újrahasznosítás fontosságáról és a folyamat felépítéséről tartottak ismertetést. Kiemelték, hogy a legfontosabb döntés a környezettudatos emberek kezében van, mert a hulladékból csak akkor lesz újra érték, ha az újrahasznosítható hulladékot pontosan különválogatva egyre többen juttatják vissza a körforgásba.

Az akció este 6-kor zárult. Üvegért bögrét, papírért jegyzettömböt, műanyagért vászon bevásárlótáskát, fémért kulcstartót, elektronikai hulladékért pedig zseblámpát adtak a résztvevőknek.

Kilenc helyszínen összesen 300 köbméternyi - papírból 41, üvegből 21,5, műanyagból 33, fémből 2,5, elektronikai hulladékból pedig 202 köbméter - újrahasznosítható hulladék gyűlt össze.

Június 5-ét 1972 óta tartják számon a környezetvédelem világnapjaként. Idén a Környezetvédelmi Világnap hétvégére esik, így egy nappal korábban, pénteken került sor a rendezvényre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat fiatal kórházban, gyógyszermérgezés gyanúja miatt

Hat fiatalt szállítottak kórházba Budapesten a X. kerületből gyógyszermérgezés gyanúja miatt… Tovább olvasom