Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Kilencvenhétezer forintot bliccelt más kárára

Soha nem bliccelt, mégis folyamatosan büntetik. Egy diáktól 6 éve lopták el a tb-kártyáját, a tolvaj azóta azt használja, ha elkapják a BKV ellenőrök.
A lánytól már 97 ezer forintot követelnek. Hiába van rendőrségi jegyzőkönyve a lopásról, a behajtó cég nem fogadja el - számolt be az RTL Híradója.

Az utasok többsége a bérletét mutatja az ellenőröknek. Akinek nincs, az a személyi igazolványát vagy lakcímkártyáját. De akad olyan is, aki tb-kártyát használ jegy helyett. Domján Mónikától 6 éve lopták el a kártyáját, azóta valaki azzal igazolja magát, ha bliccelésen kapják. Hiába különbözik a büntetőcédulára firkantott aláírás, a csekkeket mégis a tb-kártya tulajdonosának küldik 2003 óta. Már 97 ezer forintra rúg a bírság. A lány azt mondja: hiába van rendőrségi jelentés a lopásról, ezt a BKV által megbízott ügyvédi iroda nem fogadja el. Azt mondják, hogy nem tudják elfogadni, mert a tb-kártyának a száma nem változik, tehát ha újat csináltatna, akkor is marad a régi száma - magyarázta Domján Mónika.

Pedig a lánynak éves bérlete van, ráadásul ingyen, mert édesapja 20 éve BKV sofőr. A közlekedési vállalat szóvivője szerint nem sok hasonló eset fordul elő. Korábban a BKV ellenőrök elfogadták a tb-kártyát igazolványként, ezt azonban már nem tehetik meg. Mindenképpen fényképes, olyan igazolványt kérnek, amely alkalmas arra, hogy az utast valóban azonosítsák - mondta Szilágyi Károly.

Az RTL Híradója meg akarta kérdezni a BKV által megbízott ügyvédi irodát is, hogy miért nem fogadják el a lopásról a rendőrségi jegyzőkönyvet, de azt mondták: hétfőig nem dolgoznak.

Olvasóink írták

 • 9. tulipant 2009. május 02. 09:21
  „Vakalapos burokracia”
 • 8. Norman_Bates 2009. május 01. 16:07
  „" Pedig a lánynak éves bérlete van" HALÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Akkor meg miről is van szó????
  Egyébként meg jó sok eszetek van, ezek után majd minden bliccelő: "- dejó, majd lopok egy személyit és azzal igazolom magam"”
 • 7. keresztény 2009. május 01. 06:33
  „A minap az újszegedi trolival utaztam, amikor a jött az ellenőr. Vettük elő a bérletünket. A troli végében egy csoport fiatal fiúhoz érve az ellenőnő (idősebb, őszes hajú) tőlük is kérte a jegyeket,bérleteket. A társaságból két fiú már az ajtóhoz állt, jelezve a következőnél leszállnak. Szemmel láthatóan nem volt érvényes jegyük vagy bérletük. Amikor az ellenőr a nevüket kérdezte, mondták "Robin Hood", háttal az ellenőrnek bámulva ki a troli ajtaján, egymásra röhögve. Az ellenőr szintén mosolyogva - láthatóan semmit sem téve - mondta nekik, hogy legközelebb legyen jegyük. Ezzel el is volt intézve. Kérdésem: ha ez egy törvénytisztelő polgárral történik meg, ugyanez történt volna?”
 • 6. N.P. 2009. május 01. 05:25
  „Ez igazából a BKV ellenőröket és az ügyvédi irodát minősíti. Legközelebb a véradó igazolványomat fogom megmutatni.”
 • 5. Zsoltee0716 2009. május 01. 00:05
  „Eddig is ígt volt hogy fényképes dokumentummal igazoltuk magunkat, az igen túlképzett ellenőröknek meg nem ártana néha rendört hívni ilyen esetben.
  TB kártyát meg az csinál aki akar!
  Nem ohajtanak vmi 21.sz.-i kártyát kiadni! Egy papír fecni az egész amiről már a nyomda is le kopott!
  Tovább képzés!”
 • 4. sörpocak 2009. április 30. 23:20
  „Én nem értem, hogyan lehet elfogadni olyan okiratot, vagy igazolást, amelyen nincs fénykép. Úgy tudom, hogy személyi adatok igazolására csak fényképpel ellátott igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél alkalmas. Bármi más nem. Itt meg a pikantéria még az, hogy az apa a BKV-nál dolgozik. Vagy lehet, hogy a riport után csak dolgozott?”
 • 3. Yucca 2009. április 30. 22:14
  „Valóban van norma, ezt egy SZKT-s ismerőstől tudom. Sőt, a helyben fizetett bírságok 40 %-a az ellenőröké. Számoljátok ki: ha csak 4 embert büntet meg egy műszakban, aki helyben 5 ezret fizet, már keresett is 10 ezret egy nap! A nem túl nagy alapfizetésen felül. Tehát bármit, de találni kell, amibe beleköthet.”
 • 2. micsibucsi 2009. április 30. 22:03
  „Drága jó behajtó bácsik, nénik! Kuporodjatok az összes f@rkamra!”
 • 1. flexsnake 2009. április 30. 21:46
  „Ez egy rossz vicc. Csak személyi igazolvány vagy útlevél esetleg jogosítvány alkalmas fényképes személyigazolásra.
  Volt hogy pesten még a lejárt diákigazolványt is elfogadták. Az sem érdekelt senkit hogy a név női volt és egy srác mutatta be. Lassan kezdem azt hinni hogy van egy norma: hozz naponta 10 bliccelőt, mindegy kit csak valakin be kehesen hajtani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marton Frigyes-díjak

Gálvölgyi János, Trunkó Barnabás és Fekete János, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke részesült… Tovább olvasom