Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Kilép a Fidesz-frakcióból Balogh József

Balogh József az Index hírportállal közölte: országgyűlési képviselői mandátumát megtartja, független képviselőként politizál tovább.
Balogh József csütörtökön tájékoztatta a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy azonnali hatállyal kilép a képviselőcsoportból - derül ki Rogán Antalnak az MTI-hez eljuttatott közleményéből. Balogh József az Index hírportállal közölte: országgyűlési képviselői mandátumát megtartja, független képviselőként politizál tovább.

Rogán: Balogh Józsefnek kell döntenie saját mandátuma sorsáról

A Fidesz frakcióvezetője szerint kizárólag az élettársának bántalmazásával gyanúsított Balogh József rendelkezhet parlamenti mandátuma sorsáról azt követően, hogy a politikus kilépett a kormánypárti képviselőcsoportból és hétfőtől már függetlenként vesz részt az Országgyűlés ülésein.

Rogán Antal erről csütörtökön, Budapesten beszélt újságíróknak. Mint mondta, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetőjeként elegendő türelmet adott Balogh Józsefnek az ügy tisztázására, az elmúlt napokban azonban világossá vált, "súlyos probléma van" a politikus és élettársa között.

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, magánemberként, férjként és politikusként is elítéli a családon belüli erőszakot, hasonlóan a képviselőcsoport többi tagjához. Ezt jelezte Balogh Józsefnek is, aki erre válaszoló levelében kilépett a kormánypárti frakcióból - közölte.

Rogán Antal hangsúlyozta, tudomásul vette a jövő héttől függetlenként politizáló képviselő döntését és azt kérte, mindenki várja ki a politikus ellen indult eljárás végét. Balogh József lemondásának szükségességéről szólva úgy fogalmazott: "kifejezhetem én a szándékunkat, (...) a képviselők ettől függetlenül maguk dönthetik el mi történjen a mandátumukkal".

Rogán Antal frakcióvezető közleményében úgy fogalmaz: számára magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait és ezt a véleményét a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt pedig "tudomására hozta" Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjából.

Balogh József az Indexnek azzal indokolta döntését, hogy a történtekkel kapcsolatban "a balliberális média folyamatos támadásai" sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit". Hozzátette: rossz passzban van, vidéki lakásába zárkózott, és a sajtóban megjelent cikkeket sem olvassa, így állítása szerint arról sem hallott, hogy Rogán Antal és Kövér László házelnök felszólította volna, hogy adja vissza mandátumát. Hangsúlyozta: döntését önállóan és minden pártbeli felszólítás nélkül hozta meg.

Balogh József élettársát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, de a Blikk információi szerint már kiengedték. Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a 444.hu portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást - írta a nol.hu.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője több sajtóorgánumnak is nyilatkozott az ügyben, eszerint a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait.

Balogh József az Indexnek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését. A fideszes képviselő közölte: lemond mentelmi jogáról, ha szükség lesz rá.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. mazsolaszolo 2013. május 03. 09:48
  „Most olvastam Balogh úr (nem nevezném úrnak, de muszáj valahogy szólítani) szösszenményét, amelyben felháborodással vegyes bőszmagyar dicsekvéssel közli, hogy nem tagadja, hogy a vidéki értékrend (sic!) szerint él. Értsd: szerinte vidéken az az "értékrend", hogy betegre vedelve magunkat este az asszonyt hülyére verjük. Illetve, hogy pontos legyek: félhalottra.

  Szerintem ez sehol sem lehet értékrend. Hogy lemond, az a minimum. Menjen vissza kapálni, oda való.”
 • 24. kontrapista 2013. május 03. 09:01
  „6.Power
  A szegedieknek ilyen ügyben nem kell messzire menni, de a "szupermenek " mindenre képesek,
  "teljesítenek "mint polgármester és mint OGY képviselő is. Ők azok az egyedek , akik a napi 24 órából 25-öt dolgoznak " értünk ", azzal a kitétellel, hogy 1 órával korábban kezdenek.
  Értünk választókért mindenkor készek " fáradozni ", kerül, amibe kerül. ( az adófizetőknek ).”
 • 23. alfa258 2013. május 03. 06:03
  „Szegény kommondor...lehet, hogy azt is a hájfejű vert meg és azért vakult meg? Csak ő nem tudja elmondani....e”
 • 22. mogyor 2013. május 03. 05:38
  „Kizárni a parlamentből, és leváltani a polgármesterségről ezt az erkölcsi hulladékot.
  Azért, hogy független még fideszes marad, mindegy minek nevezi magát.
  Ezek után megkérdezném vajon, hány munkása után fizet tb és egyebeket, feltételezhetően ott is csal.”
 • 21. Deadman 2013. május 03. 04:19
  „Balogh József az Indexnek azzal indokolta döntését, hogy a történtekkel kapcsolatban "a balliberális média folyamatos támadásai" sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit". Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a 444.hu portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást

  Tisztelt Balog József..Őn keveri a szezont a Fazonnal vagy tényleg ennyire hülyének nézi az embereket ?????
  Aműgy teljesen mindegy milyen párt szineiben is indul az ilyen "ember" szerű tárgy ha bebizonyosodik hogy Ő verte meg az asszonyt akkor felfúggeszteni a mentelmi jogát aztán meg takarodjon a börtönbe és TELJES VAGYONELKOBZÁS !! Ja hogy miért kell elvenni mindenét ?? mert egy féregnek elég ha a főldben aszalodik..”
 • 20. vélemény 2013. május 02. 23:58
  „6 hónap múlva átülhet a komcsikhoz. Ott volna a helye.
  http://index.hu/belfold/kekesi2492/”
 • 19. tótkomlósi 2013. május 02. 22:44
  „És aztán mi van, ha kilép?
  Semmi!
  Függetlenként ugyan úgy felveszi a nagy pénzt a semmiért!

  Elvenni a mandátumát azonnali hatájjal, és a parlamenti belépőjét is érvényteleníteni!

  Magyarország jobban teljesít!
  ebben is”
 • 18. Rubicon 2013. május 02. 21:52
  „Függetlenül megverni az asszonyt ugyanolyan csúnya dolog, mintha pártkönyvvel a zsebben tenné.”
 • 17. alfa258 2013. május 02. 21:20
  „Ahogy qllancs mondja: takarodjon mindenhonnan az ilyen féreg. A független politikus nem közéleti szreplő talán?”
 • 16. roxper 2013. május 02. 20:49
  „Na a drága meggyesről is kiderült, hogy veri az asszonyt és köztudott, hogy nem kell messze mennünk, ha egy feleséget verő narancsos politikust szeretnénk találni, szegény sakkban tartott, megzsarolt nők...”
 • 15. Roland1000 2013. május 02. 18:50
  „Qullancs! Ha az összes férfit kirúgnák, aki veri, csalja, terrorizálja a feleségét, akkor hirtelen nagyon sok állás üresedne meg...”
 • 14. X_Y 2013. május 02. 18:03
  „8. mazsolaszolo 2013.05.02. 15:17
  "Helyes. Függetlenként pedig nem fog sehova sem bejutni."

  Majd a következő választáson indul KDNP-s jelöltként...Addig is kap pár jól fizető bizottsági helyet mint "független".”
 • 13. Qllancs 2013. május 02. 17:28
  „Minden honnan kivágni !
  Nem, hogy független...Se polg.mester, Se képviselő ..nem lehetne !
  Legyen közmunkás ! Remélem a független bíróság NEM évekig tárgyalja !
  Minden poziciójából MENESZTENI !!! rögtön!”
 • 12. Roland1000 2013. május 02. 17:24
  „Power, ez jó kérdés. Mazsolaszolo, azért még egy évig egész jó fizetése lesz.”
 • 11. Roland1000 2013. május 02. 17:23
  „Csak mellesleg jegyzem meg, hogy szerintem annak is van baja, aki már a második, vagy ki tudja hányadik feleségét "koptatja"... Rogán Antal hányadik nejével él együtt? Legalább olyan emberek ítélkezzenek, nyilatkozgassanak, akik még az első házasságukban, az első alom gyerekeiket nevelik... Ja, hogy a válás, újranősülgetés ma már nem is téma? Bocs, elfelejtettem!”
 • 10. macs 2013. május 02. 16:34
  „7. Beroesz,
  mondasz valamit, amennyiben igaz, amit a volt feleség mond, és amiről a jelenlegi beszél, tényleg segítségre szorul, mégpedig nagyon komoly segítségre.
  Én a komondort sajnálom, de nagyon. :-D”
 • 9. roxper 2013. május 02. 15:37
  „Marad, de mégis oda fog szavazni, csak adnak egy pofont...”
 • 8. mazsolaszolo 2013. május 02. 15:17
  „Helyes. Függetlenként pedig nem fog sehova sem bejutni. Így is kell az ocsúnak szépen távoznia.
  És aki ugye, jobboldaliként, HA tényleg megverte a nejét, ugye nem bűnöző Kósa szerint? Csak a baloldalon vannak bűnözők...milyen érdekes...”
 • 7. Beroesz 2013. május 02. 14:38
  „Kedves liberális barátaim, várom az eszmefuttatásokat arról, hogy Balogh József a kedvezőtlen körülmények áldozata, a környezete a hibás és voltaképpen segítségre volna szüksége, forduljunk hát türelemmel és megértő szeretettel a furcsa szokású embertárs felé!

  Remélem Selmecziék komolyan gondolják, hogy az ilyen alakoknak nincs helye a közéletben. Itt az idő, hogy az Országgyűlés visszavonja Balogh mentelmi jogát és kiadja ezt a fickót az igazságszolgáltatásnak!”
 • 6. Power 2013. május 02. 14:31
  „Hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen ember polgármester és országgyűlési képviselő?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi János: a kormány örül a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozásának

A szervezet tagjai így személyes tapasztalatok alapján alkothatnak véleményt arról, hogy… Tovább olvasom